Societat

El funeral Montserrat Caballé reuneix personalitats de la política i la cultura

Hi assisteixen al tanatori de les Corts, de Barcelona, els presidents de la Generalitat i del govern espanyol, Quim Torra i Pedro Sánchez

La veu de la soprano ressona a la cerimònia

El funeral per la soprano Montserrat Caballé, morta dissabte passat als 85 anys, ha reunit aquest matí al tanatori barceloní de les Corts els principals líders polítics espanyols i catalans, i nombroses personalitats del món de la música i la cultura.

El líder del PP, Pablo Casado, ha estat dels primers a arribar al tanatori, acompanyat del president del partit a Catalunya, Xavier García Albiol. Posteriorment, han arribat el president de la Generalitat, Quim Torra, la consellera de Cultura, Laura Borràs, i el president del govern, Pedro Sánchez, acompanyat per la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, els dos rebuts pel ministre de Cultura, José Guirao, i també ha acudit l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Del món de la cultura, s’han personat al tanatori una delegació del Gran Teatre del Liceu, encapçalada pel seu president, Salvador Alemany; el tenor Josep Carreras i el cantant italià Albano, entre d’altres. La cerimònia de comiat s’ha iniciat poc després de l’arribada de la reina espanyola Sofia, que ha estat rebuda a l’entrada principal del tanatori pel president Sánchez, la delegada del Govern i per Salvador Alemany.

L’’Ave Maria’ de Schubert, ’Lascia ch’io pianga’, de Haendel, ’O mio babbino caro’, de Giacomo Puccini, i ’La Vergina Degli Angeli’, de Giuseppe Verdi interpretades per la mateixa Montserrat Caballé han donat dolor al funeral de la soprano, aquest dilluns al matí. La cerimònia ha estat senzilla i sense parlaments. La seva neboda ha llegit una pregària i el pare Apel·les, que ha participat a la missa, ha destacat la gran estima a la soprano.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia