Societat

El Consell de l’Advocacia Catalana veu “intolerable” que el Suprem es plantegi revisar la sentència sobre les hipoteques

Els advocats avisen que estan “danyant greument “ la imatge de la justícia i generant inseguretat jurídica

El Consell de l’Advocacia Catalana considera “intolerable” que el Tribunal Suprem es plantegi revisar la seva pròpia sentència sobre les hipoteques, que estableix que són els bancs els que han de pagar l’impost de transmissions patrimonials i actes jurídics documentats. En un comunicat, els advocats consideren aquests fets “d’extrema gravetat”, ja que estan “danyant greument” la imatge de la justícia i generant inseguretat jurídica. “La suposada repercussió econòmica i social d’una resolució judicial no justifica una revisió ad hoc o un canvi de criteri que pot afectar de forma tan directa la seguretat jurídica i el dret de defensa”, apunta el consell en un comunicat.

En aquest sentit, subratlla que aquest argument no s’ajusta a cap criteri jurídic, i a més menysté les repercussions econòmiques que aquesta decisió pot arribar a comportar per a l’economia dels particulars. Aquesta decisió, continuen els advocats, perjudica greument els consumidors vulnerant el seu dret de defensa.

El fet que no existeixi cap precedent agreuja encara més el “descrèdit” que està comportant aquesta manera de procedir “del tot anòmala” per part del Suprem, conclou el consell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia