Societat

Un home accepta dos anys de presó per banyar la seva neboda de 5 anys amb aigua bullint a Terrassa

L’Audiència confirma l’acord, que l’obliga a pagar 50.000 euros a la nena, no aproximar-s’hi durant set anys

Un home ha acceptat aquest dijous a l’Audiència de Barcelona una pena de dos anys de presó, que inicialment no haurà de complir, per haver banyat la seva neboda de 5 anys amb aigua bullint, cosa que va causar greus cremades a la menor.

El jove ha acceptat els fets i la pena, que inclou una ordre d’allunyament i comunicació de set anys i el seguiment d’un curs de reeducació sobre igualtat de tracte i respecte a la integritat física. L’home, d’origen mexicà però resident a l’estat, era la parella de la tieta de la nena i vivia a Terrassa.

Segons l’acord de conformitat, cap a les 3 de la tarda del 19 d’agost del 2013, l’acusat era a casa seva amb la seva neboda, que aleshores tenia poc menys de cinc anys, i, amb “l’ànim de danyar la seva integritat física, la va posar dins la banyera amb aigua bullint”. Això li va provocar cremades de segon i tercer grau al 18% del cos, sobretot als peus i les cames per sota els genolls.

Les cremades estaven molt ben delimitades i sense signes d’esquitxades. Un informe pericial del centre va dictaminar que la nena havia estat diversos segons dins l’aigua i, per això, no es pot considerar un accident. Tot i això, l’ara condemnat va trucar al SEM després dels fets.

La nena va ser intervinguda per cirurgians plàstics a l’Hospital Vall d’Hebron que li van implantar autoempelts de pell. La menor va estar 30 dies a l’UCI i nou dies més a la planta de pediatria amb rehabilitació diària.

També va necessitar tractament psiquiàtric per tractar el trastorn d’estrès posttraumàtic, i va estar a casa durant mig any. No es va recuperar del tot fins al cap d’un any, i les importants cicatrius li han limitat entre un 10 i un 15% la flexió dels peus, a més de ser força visibles.

Durant la vista oral a l’Audiència de Barcelona, l’home ha acceptat els fets i la condemna per un delicte de lesions amb deformitat, amb les atenuants de reparació del dany i dilacions indegudes, que es concreta en una pena dos anys de presó, prohibició d’aproximació i comunicació amb la víctima durant set anys.

L’home ja ha pagat 15.000 euros i n’haurà de pagar 35.000 més com a indemnització, cosa que s’ha compromès a fer amb 1.000 euros cada mes. L’ingrés a presó se suspendrà durant cinc anys si no delinqueix, compleix l’ordre d’allunyament, paga la indemnització i segueix un curs de reeducació sobre igualtat de tracte i respecte a la integritat física.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia