Educació

L’institut Ermessenda no s’obrirà a la Simon fins almenys el curs 2022/23

Ensenyament no encarregarà la redacció del projecte fins que la cessió de l’edifici sigui efectiva

A partir de llavors es trigarà uns dos anys i mig a acabar-ho tot

La seu definitiva de l’institut de secundària Ermessenda de Girona, que s’ha de fer a l’antiga fàbrica Simon del carrer Barcelona, no podrà obrir almenys fins al curs 2022/23, tres anys més tard de l’anunciat inicialment. L’Ajuntament de Girona té previst aprovar dilluns per ple la cessió de les dues naus de la Simon al Departament d’Ensenyament, però no serà una cessió immediata, sinó que encara faltaran alguns tràmits administratius. Fonts del Departament d’Ensenyament van explicar ahir que no encarregaran la redacció del projecte fins que la cessió de l’edifici sigui efectiva, i que a partir de llavors calculen que encara es trigarà uns dos anys i mig a poder tenir-ho tot llest per obrir el nou centre. En concret, es preveu tardar cap a un any i mig per a la redacció del projecte i tot el procés de licitació i adjudicació de les obres, i després cap a un any més per realitzar l’obra. Amb tot plegat, ja no s’arribarà a temps per al curs 2021/22.

El que no serà un entrebanc és el tema pressupostari. Tot i que el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, va anunciar el setembre passat que volia incloure l’Ermessenda en el pressupost del 2019, que no està clar que el govern pugui tirar endavant, fonts del departament recorden que ja hi ha un acord de govern del juny del 2017 per destinar-hi 6,8 milions.

Ensenyament i l’Ajuntament de Girona van anunciar el desembre del 2016 que havien arribat a un acord per remodelar l’edifici de l’antiga fàbrica Simon per situar-hi la seu de l’institut Ermessenda. Llavors es va dir que les obres estarien acabades per allotjar-hi els primers grups el curs 2019/20. L’institut Ermessenda està actualment partit en dues seus de manera provisional: una a l’edifici Cartanyà, propietat del Bisbat, i l’altre en barracons a la zona de Can Prunell. L’Ajuntament, que paga un lloguer de més de 85.000 euros anuals pel Cartanyà, és el primer interessat que la seu definitiva obri com més aviat millor i fonts municipals han indicat que seguiran de prop el procés. La cessió de l’edifici del consistori a Ensenyament s’ha endarrerit per dificultats jurídiques en tractar-se d’un edifici ja construït i no d’un solar, i també per l’aplicació del 155.

LA DATA

12.11.18
és el dia
en què el govern de Girona porta al ple la cessió de les dues naus de la Simon a Ensenyament.

LA XIFRA

6,8
milions d’euros
és la partida que el govern va aprovar el juny del 2017 destinar a la construcció de l’Ermessenda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró