Societat

Desenes de veïns de Gràcia es mobilitzen per impedir l’enderroc de cases antigues i la tala d’una alzina bicentenària

Una promotora immobiliària comença a enderroca la façana d’un dels habitatges unifamiliars del carrer Encarnació per construir-hi pisos

Diverses entitats del barri defensen la conservació del patrimoni de Gràcia

Desenes de veïns del barri de Gràcia de Barcelona s’han concentrat aquest divendres al matí a les finques dels números 15 i 17 del carrer Encarnació per intentar impedir l’enderroc de dues cases unifamiliars i la tala d’una alzina bicentenària existent en un dels jardins de les cases, com pretén una promotora que hi vol construir pisos.

Diverses entitats veïnals com Gràcia cap a on vas?, l’associació de veïns del barri, l’Oficina d’Habitatge Popular de Gràcia i el Sindicat d’Habitatge de Vallcarca donen suport a aquesta mobilització, que denuncia que l’ajuntament “hagi cedit a l’únic interès d’uns especuladors”.

Els veïns demanen l’ajuntament que declari l’alzina com arbre protegit, catalogui les dues cases i no es permeti a la promotora seguir endavant amb els seus plans, la construcció d’edificis amb una alçada de sis pisos, trencant amb les façanes d’aquest part del carrer Encarnació, on encara hi ha cases unifamiliars de com a molt dos pisos d’alçada, com és el cas dels dos habitatges amenaçats.

Aquest divendres al matí, diversos veïns han aconseguit entrar al jardí de les cases del carrer Encarnació on hi ha l’alzina i fins i tot una persona ha pujat dalt de l’arbre per impedir que es dugui a terme la tala.

La promotora ja ha talat tres arbres que es trobaven en aquestes finques, com un pi, un xiprer i una palmera centenaris, segons han mostrat els manifestants a través de les xarxes socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia