Societat

La pressió veïnal atura la tala d’una alzina bicentenària a Gràcia

L’Ajuntament de Barcelona es reunirà amb els promotors per intentar paralitzar temporalment l’enderroc d’unes cases unifamiliars del carrer Encarnació

No estan catalogades i la legislació no permet desfer l’operació, que comportarà la construcció de 28 habitatges de luxe

L’Ajuntament de Barcelona es reunirà amb els promotors per intentar buscar alternatives i paralitzar temporalment l’enderroc d’unes casetes centenàries situades al carrer Encarnació de Gràcia . No estan catalogades i la legislació no permet desfer l’operació, que comportarà la construcció de 28 habitatges de luxe, segons ha explicat el regidor de Gràcia, Eloi Badia , que ha argumentat que les llicències d’enderroc i d’obres “estan reglades i no es poden denegar si es compleixen tots els requeriments”. De moment s’ha aturat la tala d’una alzina que té 250 anys gràcies a la mobilització veïnal. Desenes de persones s’han concentrat a les casetes i han accedit als seus jardins per evitar que l’arbrés anés a terra.

“No serà senzill, però farem tot el possible per convèncer la propietat i per canviar els marcs legislatius per aconseguir un barri per viure-hi, no per especular i fer-hi habitatges de luxe que expulsen el veïnat”, ha apuntat Badia des de Twitter.

El regidor ha afegit que aquesta situació s’hagués pogut evitar si al juny s’hagués aprovat la suspensió de llicències vinculada a la reserva del 30% d’habitatge protegit, una mesura que només va tenir el suport de BComú i la CUP. Badia ha instat la Generalitat a aprovar definidament la Modificació del Pla General Metropolità per aplicar ja aquesta reserva. “Ens hi juguem el futur dels nostres barris”, ha reblat.

Aquesta tarda s’ha convocat una assemblea veïnal per parlar sobre les iniciatives a seguir per “ Salvar l’alzina ”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia