La UAB dissenya un programari que analitza el comportament

El Centre de Visió per Computador de la Universitat Autònoma de Cerdanyola del Vallès va donar a conèixer ahir un nou sistema basat en la imatge de vídeo i un programari que permet analitzar el comportament humà a partir de seqüències capturades a tres nivells: l'individu, el moviment del seu cos i les expressions facials del rostre. La informació és processada per algorismes de visió per computador i d'intel·ligència artificial, la qual cosa permet fer una descripció detallada dels moviments d'un individu en temps real, reconèixer patrons de comportament i, conseqüentment, alertar d'aquells comportaments que s'allunyen del que es pot considerar habitual o usual en determinats tipus de situació. A tall d'exemple, el sistema podria alertar de furts o robatoris o advertir de moviments o comportaments estranys de la gent gran que viu sola. Les seves aplicacions són variades, des de l'àmbit de la videovigilància intel·ligent, la prevenció d'accidents i delictes fins a l'esport, els jocs multimèdia i la psicologia. L'anàlisi del comportament humà també ha permès aplicar la descripció d'aquests moviments per generar seqüències virtuals en personatges, anomenats avatars, que poden interactuar en una mateixa seqüència amb les imatges del món real. El nou sistema s'ha batejat amb el nom d'Hermes i ja ha rebut alguns premis científics en els millors congressos especialitzats.

Actualment, aquest nou sistema computacional ja ha despertat l'interès d'empreses franceses, holandeses, turques i espanyoles en un projecte europeu per analitzar els moviments i els hàbits dels clients en els supermercats, segons explicava ahir un dels responsables del projecte, Xavier Roca.

El projecte d'Hermes ha estat coordinat pel professor emèrit del departament de la computació de la UAB i des de fa un any exdirector del Centre de Visió per Computador, Juan José Villanueva.

El projecte, que, segons explicava ahir Villanueva, «encara té un gran camí per recórrer i àmbits per continuar la investigació», s'ha desenvolupat al llarg de tres anys, des de febrer del 2006 fins a agost del 2009, dins el 6è Programa Marc de Recerca de la Unió Europea. Amb un pressupost de 2.100.000 euros aportats per la Comissió Europea, en la realització del programa han participat investigadors de cinc dels grups de recerca més reconeguts d'Europa en aquesta àrea. La UAB ha actuat com a coordinadora d'un equip que han format investigadors procedents d'universitats d'Alemanya, Dinamarca, Suïssa i el Regne Unit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES