Ciència

hisenda

atac a la investigació mèdica

Hisenda reclama 20 milions euros en IVA a centres d’investigació de Catalunya

L’Agència Tributària reclama a una vintena de centres d’investigació de Catalunya més de 20 milions d’euros de devolució de l’IVA. El coordinador de la Plataforma Nanomed (de nanomedicina), Josep Samitier, així ho ha denunciat avui en roda de premsa, després de la inauguració de la XI Conferència Anual de Plataformes Tecnològiques d’Investigació Biomèdica, que se celebra avui a Barcelona. En les subvencions que rebien fins ara aquests centres d’investigació no s’imputava l’IVA, però aquest criteri ha canviat i ara es reclama el 21%.

Samitier ha assegurat que, a més d’aquesta vintena de centres d’investigació catalans, Hisenda també reclama l’IVA de subvencions ja rebudes a d’altres espais d’investigació del País Basc i a universitats andaluses.

Les quantitats d’IVA la devolució de les quals exigeix Hisenda “són molt importants” per a aquests centres d’investigació i ascendeixen, en el seu conjunt, a uns vint milions d’euros, ha explicat Josep Samitier.

Catalunya compta amb 39 centres d’investigació, la meitat dels quals han rebut la inspecció d’Hisenda, i, la majoria, funcionen gràcies a les subvencions públiques i privades, de manera que les repercussions econòmiques d’aquestes reclamacions podrien posar en “situacions compromeses” a alguns d’ells.

Per aclarir aquesta situació, el propi Samitier ha sol·licitat una reunió amb un responsable de la direcció general de Tributs del Ministeri d’Hisenda, per fer-li arribar la preocupació existent entre els científics catalans arran d’aquestes inspeccions.

El també director de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) ha informat que alguns centres catalans han recorregut les reclamacions d’Hisenda i altres fins i tot han acudit als tribunals perquè aquests estableixin si han de retornar o no el 21% de l’IVA en aquestes subvencions a la ciència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA