Ciència

L’Hospital de Sant Pau implanta un nou dispositiu per reparar la vàlvula tricúspide sense intervenir a cor obert

Es tracta d’un procediment menys invasiu que permet una recuperació més ràpida

L’Hospital de Sant Pau de Barcelona ha estat un dels primers centres en realitzar una reparació transcatéter de la vàlvula tricúspide amb un nou sistema a pacients amb insuficiència sense necessitat d’intervenir a cor obert.

Es tracta d’un procediment menys invasiu que té com a objectiu reparar la vàlvula danyada i, per tant, millorar el pronòstic i qualitat de vida de la persona afectada. També permet una recuperació més ràpida. Els professionals ja han implantat aquest dispositiu amb èxit en un total de 21 pacients.

Tot i que es descriu com la vàlvula ’oblidada’, la regurgitació de la vàlvula tricúspide és una malaltia comuna entre la població general que pot provocar danys irreversibles i greus conseqüències per a la salut i la qualitat de vida dels pacients. La seva prevalença augmenta significativament a partir dels 60 anys, afectant a més del 13% de les persones majors de 75 anys. Pel que fa als símptomes, es poden presentar en forma de cansament, augment de pes, dolor abdominal o engrandiment del fetge i de la melsa, entre d’altres.

Amb aquest nou sistema, la reparació transcatéter de la vàlvula tricúspide no requereix una aturada cardíaca, ni tampoc d’una incisió al tòrax. El procediment es realitza amb una petita incisió a través de la qual s’insereix un catèter llarg i prim, que s’introdueix fins al cor per reparar la vàlvula. Una vegada aquí, la reparació es realitza per mitjà de la implantació del dispositiu en qüestió.

Les teràpies transcatéter mínimament invasives permeten una recuperació més àgil, redueixen la durada de l’estada hospitalària i permeten que els pacients tornin a la seva vida normal més ràpidament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona