Ciència

Un asteroide de la mida de dos gratacels passa “a prop” de la Terra

L’objecte no suposa una amenaça per al planeta perquè se situa a gairebé 2 milions de quilòmetres de distància

No es podrà veure a simple vista però si amb un petit telescopi

Un asteroide d’aproximadament un quilòmetre de diàmetre passa aquest dimarts pel punt més “a prop” de la Terra on se situarà els pròxims dos segles, per bé que en principi no suposa un risc per al planeta, ja que ho farà a una distància de 1,9 milions de quilòmetres.

A diferència de l’amenaça descrita en la recent pel·lícula Don’t Look Up, l’asteroide 7482 1994 PC1, que té una grandària que dobla la del gratacel novaiorquès Empire State, “volarà amb seguretat més enllà del nostre planeta” avui, segons ha anunciat l’agència espacial nord-americana NASA.

Descobert el 1994 pels científics dels Estats Units, l’asteroide es mou a 76.192 quilòmetres per hora, d’acord amb el Centre d’Estudis d’Objectes Pròxims a la Terra de la NASA, la divisió de l’agència aeroespacial que rastreja cometes i asteroides que podrien col·lidir amb el planeta

Segons la NASA, la trajectòria de l’objecte se situarà al punt més pròxim al planeta a les 21.51 GMT (22.51 hora catalana) i serà l’asteroide que més a prop passi de la Terra en els pròxims 200 anys.

Mitjans especialitzats destaquen que no es podrà veure des de la Terra a simple vista, però sí amb un petit telescopi.

El d’avui no és l’asteroide més gran que ha passat prop de la Terra. El 3122 Florence (1981 ET3), d’entre 4 i 8,8 quilòmetres de diàmetre, va circular pròxim al planeta al setembre de 2017 i no tornarà fins al 2 de setembre de l’any 2057.

Els Objectes Pròxims a la Terra, com la NASA denomina als asteroides i cometes que identifica i cataloga, tenen òrbites que els situen a fins a 48 milions de quilòmetres de la Terra.

L’any passat, la NASA va llançar des dels Estats Units la seva primera missió de defensa planetària, que de manera deliberada farà xocar un artefacte amb un asteroide per a desviar-lo de la seva òrbita i així assajar la tecnologia que busca evitar una col·lisió contra la Terra.

La missió Prova de Redireccionament d’Asteroides Doble (DART, en les seves sigles en anglès) es va enlairar al novembre a bord d’un coet SpaceX Falcon 9 des de la Base de la Força Espacial de Vandenberg, a Califòrnia (EUA).

Es preveu que la DART xoqui el proper setembre contra Dimorphos, la petita lluna de l’asteroide Didymos, d’uns 780 metres de diàmetre, amb l’objectiu d’alterar la seva òrbita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona