Ciència

tecnologia

Un robot farà les rondes per detectar fugues a la química Carburos Metálicos

La planta de l’empresa al Morell provarà com funciona durant un any aquest “gos robot” equipat amb micròfons, càmeres i sensors

Un robot dissenyat per l’empresa catalana Keybotic estarà un any de proves a la planta que la química Carburos Metálicos té al Morell amb l’objectiu de fer les rondes de seguretat i detectar possibles fugues de vapors i gasos o punts calents de les instal·lacions. El “gos robot” Keyper funciona autònomament i pot fer rondes de vigilància cada hora durant tot el dia sense que ningú el condueixi al llarg i ample dels 12.000 metres quadrats d’aquesta planta dedicada a la separació d’oxigen, nitrogen i argó, components de l’aire. En cas de detectar anomalies o incidents avisa als equips de seguretat i manteniment per mitjà d’un sistema d’enviament de dades que no necessita ni Internet ni GPS.

L’objectiu de l’empresa química és millorar la seguretat, reduir les parades de producció i millorar l’eficiència. La cofundadora i directora executiva d’aquesta empresa emergent de robòtica de Barcelona, Irene Gómez, agraeix la confiança a Carburos Metálicos, els seus primers clients i banc de proves per a la millora de la tecnologia de vigilància, segons informa ACN. “A través de l’anàlisi mitjançant eines com càmeres, micròfons i sensors, s’incrementa la capacitat d’actuacions predictives que faciliten el funcionament normal de la planta” explica l’empresa.

Tecnologia predictiva

Amb un avançat sistema d’Intel·ligència Artificial (IA), Keyper registra i interpreta termografies, detecta i llegeix manòmetres i comptadors, analitza el so dels motors i els equipaments, i pot fer un mapa en tres dimensions de tot l’entorn. A més d’alertar i enviar informació al control central de la planta, aquest robot pot fer anàlisis predictives i elaborar informes amb les dades que ha recopilat.

En aquest primer mes de proves, s’ajustarà el funcionament i l’adaptació del robot a les instal·lacions tenint en compte que haurà de recórrer terrenys asfaltats, de pedres, d’herba, escales, desnivells i haurà de circular simultàniament a la flota de camions cisterna que entren i surten de la planta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona