Ciència

recerca

Un atles mostra l'impacte del canvi climàtic als boscos

Investigadors de la UAB i del CREAF han desenvolupat un atles digital, que es pot consultar per internet i que mostra per primer cop el grau d'adequació a les condicions climàtiques de les principals espècies que formen els boscos a tota la península Ibèrica. L'atles d'idoneïtat d'espècies llenyoses de la península Ibèrica permet aconseguir dades històriques, descripcions dels boscos actuals i prediccions fins a meitat d'aquest segle. En aquest sentit, el nou atles en línia permet analitzar els canvis d'espècies i emplaçaments que ja s'estan produint i que es poden produir en el futur als boscos a conseqüència del canvi climàtic.

Els models utilitzats per fer aquestes prediccions, per exemple, confirmen la tendència dels boscos a ascendir en altitud i a migrar cap al nord, un fenomen que pel que fa a l'altitud ja ha estat observat en casos com ara el massís del Montseny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.