Ciència

Ciència

Catalunya lidera en els premis de recerca europea

Set dels tretze guardons de l'Estat espanyol, per a científics catalans

El Regne Unit i Alemanya encapçalen el rànquing

Set de les tretze beques Advanced Grant concedides aquest any pel Consell Europeu de Recerca a l'Estat espanyol han estat adjudicades a investigadors que treballen en centres científics de Catalunya, segons la resolució donada a conèixer ahir per aquest organisme europeu. A més un altre d'aquests guardons ha estat concedit al biòleg català Jordi Bascompte, professor d'investigació del CSIC a l'Estació Biològica de Doñana (Sevilla).

En l'edició de l'any passat, 6 de les 10 beques Advanced Grant concedides a l'Estat espanyol van correspondre a investigadors de Catalunya. En l'apartat de les beques europees destinades als joves investigadors, els Starting Grants, Catalunya també ha liderat àmpliament el rànquing estatal durant les tres últimes edicions.

En el conjunt de països membres del Consell Europeu de Recerca, la llista de beques a la recerca concedides està encapçalada pel Regne Unit, amb 53 beques; Alemanya, amb 45, i França, amb 31.

Indicadors de qualitat

Les beques o guardons concedits pel Consell Europeu de Recerca s'assignen als projectes de recerca més interessants i innovadors i la seva selecció correspon a un equip d'avaluadors independent. El prestigi d'aquestes distincions les ha convertit de fet en un indicador del nivell de la recerca en cada país.

Els investigadors que han aconseguit els Advanced Grant a Catalunya són Anna Cabré, directora del Centre d'Estudis Demogràfics i catedràtica de la UAB; Gosta Esping-Andersen, de la Universitat Pompeu Fabra; Manel Esteller, director del programa d'epigenètica i biologia del càncer de l'Idibell; Vivek Malhorta, del Centre de Regulació Genòmica; Eugenio Oñate, director del Centre Internacional de Mètodes Numèrics en Enginyeria; Xavier Serra, director del grup de recerca en tecnologia musical de la Universitat Pompeu Fabra, i Jordi Sunyer, codirector del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental.

Les beques tenen una dotació màxima de 3,5 milions d'euros per investigador, per a projectes de recerca de 5 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona