Ciència

La UJI ofereix cursos en línia de programació de robots per a totes les edats

«Mobile Robot 3D» permet als més menuts aprendre conceptes clau de programació i robòtica a través de cinc mons-desafiaments

  • Grup d'entrenament del taller de robòtica. EL PUNT AVUI.
  • VÍDEO: Grup de robòtica d ela Universitat de Castello d ela Plana.

La iniciativa Robot Programming Network impulsada pel Laboratori d'Intel·ligència Robòtica de la Universitat Jaume I ofereix una sèrie de cursos online, oberts a la participació de tots els públics i de caràcter gratuït, que abasten diferents nivells, anant des de cursos d'iniciació pensats per a xiquets i xiquetes a partir de 8 anys fins a cursos avançats.

L'últim curs a incorporar-se a l'oferta ha sigut «Mobile Robots 3D», un curs orientat als més menuts que combina un simulador en 3 dimensions (Webots) amb un entorn de programació visual (Blockly).

El curs consta d'una sèrie de cinc desafiaments en els quals els alumnes aprendran conceptes clau de programació i de robòtica. En acabar el curs els alumnes obtindran una medalla virtual (Mozilla OpenBadges) que podran utilitzar com a prova dels seus assoliments.

El temps mínim per a completar el curs és d'unes cinc hores per a persones amb coneixements previs, però atès que la dificultat dels mons es va incrementant, la major part d'aquest temps s'empra amb l'últim món, expliquen des del Laboratori de Robòtica Intel·ligent.

El curs està pensat per a ser accessible a xiquets i xiquetes a partir de 8 anys, resultant atractiu i molt senzill de comprendre i manejar. Aquest curs és un dels que es varen emprar en el taller de robòtica de l'Escola d'Estiu de la UJI per a alumnes entre 13 i 16 anys.

Els tres cursos estan disponibles en anglès, castellà i valencià i estan oberts de forma permanent a tots els interessats. El procés d'inscripció requereix únicament la identificació mitjançant un compte de correu o de Facebook ja existent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona