Societat

Detinguts 15 joves per un intent d’agressió sexual a una noia i per apunyalar el seu company a Santa Coloma de Gramenet

El xicot ha estat intervingut d’urgència per una ganivetada i evoluciona favorablement

L’Ajuntament reclama al govern que abordi d’una manera global el problema dels joves i menors no acompanyats i més presència dels Mossos a la ciutat

La Policia Local de Santa Coloma de Gramenet ha detingut 15 joves per un intent d’agressió sexual a una jove i per agredir la seva parella amb una arma blanca a la sortida del metro de Can Peixauet, segons ha avançat la SER i ha confirmat el consistori.

Segons ha informat la cadena radiofònica, la víctima ha estat assetjada per dos nois dins del vagó de metro a Can Peixauet i una desena de joves més li han fet tocaments a l’ascensor de l’estació. La noia ha alertat el xicot i ell ha rebut una ganivetada al costat.

El noi ha estat traslladat a l’hospital i se li ha practicat una intervenció d’urgència, de la qual evoluciona satisfactòriament, segons el consistori.

L’Ajuntament ha destacat en un comunicat que la ràpida actuació policial, arran de l’avís del Cos de Seguretat del Metro, ha permès, gràcies a la col·laboració de la jove que ha estat capaç d’identificar els agressors, detenir els presumptes autors de l’atac.

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per determinar les responsabilitats, en les dues agressions, dels diferents detinguts, dos dels quals són menors d’edat.

Segons l’emissora, els agressors han estat detinguts en un pis ocupat de l’Avinguda de la Generalitat, on nois magribins, alguns extutelats i altres menors, viuen “en condicions sovint deplorables”, segons la ràdio. La mateixa ràdio ha detallat que els joves tenen sarna i alguns vehicles i calabossos de la policia on han estat retinguts han quedat infectats.

El consistori ha confirmat que el grup de detinguts responen al “perfil de joves sense residència fixa” i que ocupen habitatges deshabitats i en estat ruïnós.

En aquest sentit, ha fet una crida al govern català perquè abordi, “d’una manera global i com a problema de país”, la presència de joves i menors no acompanyats, sense residència fixa, alguns dels quals cometen “delictes i faltes” i generen “alarma i inseguretat”. L’Ajuntament conclou que és un problema “que no pot ser abordat, localment, sense el suport del govern” i que requereix “mesures de caràcter urgent”.

L’Ajuntament també demana a la Generalitat l’increment de la plantilla de Mossos d’Esquadra a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia