Societat

Parlon assegura que ja havia alertat de la presència dels joves de l’agressió sexual al metro

L’alcaldessa torna a reclamar més recursos per atendre amb contundència la situació de “menors que estan al territori”

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, assegura que el Govern era coneixedor de l’existència del grup de joves –dos d’ells menors– que diumenge va intentar agredir sexualment una noia a l’estació de metro de Can Peixauet. Parlon n’ha parlat després que el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, li hagi retret falta d’informació. Segons ha explicat Parlon, es tracta d’un grup “localitzat” del qual el consistori ja n’havia informat en diferents Juntes de Seguretat. En aquest sentit, ha tornat a reclamar a la Generalitat més recursos per atendre amb contundència la situació “dels menors que estan al nostre territori”, evitant així qualificar-los de Menors Estrangers No Acompanyats (MENA).

Núria Parlon ha respost així les declaracions del conseller El Homrani que aquest dilluns replicava el comunicat fet públic diumenge al vespre per l’Ajuntament de Santa Coloma i recordava que són els ajuntaments els que han d’informar de la presència de menors vulnerables perquè el Govern iniciï el protocol per incloure’ls en el sistema de protecció.

L’alcaldessa colomenca assegura que la situació s’havia traslladat en “diferents” Juntes de Seguretat Local als responsables del Departament d’Interior i ha tret pit de l’actuació de la Policia Local de Santa Coloma davant l’agressió al metro: “Amb els nostres mitjans, que són escassos, hem donat resposta eficient”.

Parlon també ha recordat que aquest no era el primer incident protagonitzat pel grup i explica que ja abans havien ocupat edificis, alguns d’ells de propietat municipal, d’on l’Ajuntament havia aconseguit expulsar-los. “No es un problema aïllat”, recorda Parlon, que aprofita per tornar a insistir en la reclamació de més recursos a la Generalitat per fer-hi front.

En aquest sentit, l’alcaldessa assegura que la preocupació pels fets és majúscula, però també el fet que un incident com el del metro serveixi per “estigmatitzar la ciutat” i “s’alimenti el discurs que tota la població immigrada i els menors que estan al nostre territori són susceptibles de cometre delictes. Hem de combatre plantejaments populistes i xenòfobs”.

Vuit dels quinze detinguts a Santa Coloma de Gramenet diumenge per intent d’agressió sexual i atac amb arma blanca han quedat lliures aquest dilluns, segons han explicat a l’ACN fonts policials. Dels altres set, dos van dir que eren menors d’edat i els Mossos d’Esquadra els han portat a fer les corresponents proves clíniques per certificar-ho. Si es confirma que ho són es posaran a disposició de la Fiscalia de Menors. En cas contrari tornaran a la comissaria per continuar amb les comprovacions que està fent la Unitat d’Investigació dels Mossos de Santa Coloma. Els cinc detinguts restants passaran a disposició judicial. Tots els joves anaven indocumentats quan van ser detinguts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona