Societat

França vol reactivar el control permanent de la frontera al Pertús

El ministre francès d’interior, Christophe Castaner, ho ha anunciat de visita a la Catalunya Nord

El ministre francès d’interior, Christophe Castaner, ha anunciat, de visita a Catalunya Nord, que hi haurà més controls a la fronters “per interceptar els immigrants econòmics” que segons ell serien “de més en més nombroses a passar pel Pertús” per anar cap a l’estat francès.

Per aquesta finalitat el centre de control de la Policia a les fronteres de l’estat francès que es troba actualment al Voló serà transferit a la frontera “abans de sis mesos”, a les instal·lacions que hi ha a l’autopista. Aquests edificis de la duana havien perdut la seva funció des l’entrada en vigor dels acords de Schengen que foren signats el 1985 i 1990 a Schengen per diversos països de la Unió Europea per suprimir de forma progressiva els controls fronterers. L’objectiu és garantir la lliure circulació de béns, serveis, capitals, treballadors i viatgers.

Aquest acord mai ha estat aplicat del tot a la frontera francoespanyola en territori català. Policies espanyoles i franceses hi han continuat fent controls regulars.

L’espai Schengen va entrar en vigor el març de 1995 a Alemanya, Bèlgica, Espanya, França, Itàlia, Luxemburg, els Països Baixos i Portugal. Posteriorment s’hi han anat afegint la major part dels altres estats de la Unió Europea (amb excepcions com el Regne Unit i la República d’Irlanda, que només hi participen parcialment), a més d’Islàndia, Liechtenstein, Noruega i Suïssa. Des de l’entrada en vigor del Tractat d’Amsterdam, els nous estats membres de la UE han d’integrar-se també a l’Espai Schengen. Aquest espai Schengen engloba actualment més de 400 milions d’habitants sobre una superfície de 4.312.099 quilòmetres quadrats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia