Societat

Celrà destina 300.000 euros al pressupost participatiu

Reformar El Moll de l’estació és la proposta més votada pels veïns

En segona posició, fer millores a la piscina

“Dels anomenats pressupostos participatius a participar en els pressupostos.” És el pas endavant que, segons l’Ajuntament de Celrà, s’ha produït des que el 2016 es va posar en marxa l’aplicació Que ningú parli per tu. Mitjançant aquesta eina (activa per web o mòbil), els veïns han fet arribar a l’Ajuntament un seguit de suggeriments i propostes. El consistori inclourà una partida de 300.000 euros en el pressupost municipal del 2019 per impulsar les iniciatives més sol·licitades. Enguany, la que ha rebut més vots –un total de 162– ha estat la proposta de fer reformes al Casal Popular de Joves El Moll. Es tractaria d’arreglar els degoters que hi ha a l’edifici i canviar el terra, que s’ha anat degradat amb el temps.

La setmana passada es va donar a conèixer en quina posició han quedat les 17 propostes que es van poder votar en el tram final. I, juntament amb la llista, l’àrea de Promoció Econòmica del consistori hi ha adjuntat una valoració de caràcter tècnic. En el cas d’El Moll, s’hi diu que cal tenir en compte que l’edifici és d’Adif (l’Ajuntament té llogat aquest espai, que va cedir al jovent del poble el 2013). S’afirma que al recinte s’hi podran realitzar les millores –el consistori ja n’hi ha fet anteriorment–, si bé aquestes s’han d’acordar abans amb la propietat.

La segona proposta més votada és fer millores a la piscina municipal, i, en tercer lloc, ampliar els pavellons esportius o construir-ne un de nou. L’alcalde, Dani Cornellà, explica que no tan sols es prioritzaran les més votades, sinó que la voluntat de l’Ajuntament és fer realitat el màxim possible de propostes rebudes, “ja que totes són molt benvingudes”. De fet, el consistori en té diverses en marxa, com ara crear una zona de barbacoes a la Torre Desvern, millores al carrer Cabanya o la instal·lació d’un radar a la carretera de Palamós. Algunes de les 33 propostes inicials, a més, no van passar a l’última votació perquè l’Ajuntament ja les estava impulsant, com és el cas del carril bici fins a Girona.

En la fase final hi van prendre part 150 persones. Els participants majoritàriament han estat dones (58%) i, de mitjana, els veïns que més han votat tenen entre 35 i 44 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia