Societat

El conseller Buch demana precaució

Alerta que 15 persones “de manera imprudent” han creuat passos tancats

Serveis d’emergències, actius

El conseller d’Interior, Miquel Buch, va visitar ahir la ciutat de Girona, acompanyat de la seva alcaldessa, Marta Madrenas, i amb representants dels cossos de seguretat i d’emergències de la zona en vista del fort temporal de llevant que ahir va castigar les comarques gironines.

Buch va assegurar: “L’episodi meteorològic va minvant però no el domem per tancat, ja que amb les fortes pluges hi ha perill d’acumulació d’aigua, i danys al litoral.” El conseller va fer una crida a la ciutadania perquè “mantingui la màxima precaució”, ja que tots els serveis d’emergències “estan activats”, i segueixi les indicacions dels cossos de Bombers, Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, emergències i policies locals. El conseller també va agrair la tasca d’alcaldes i alcaldesses per activar aquests serveis i estar amatents.

“Ara –hi va afegir el conseller Buch–, lamentem la irresponsabilitat d’unes 15 persones que, per separat, han creuat passos tancats a les comarques gironines.” El conseller d’Interior va indicar que quan els Mossos o els serveis d’emergències posen una indicació és per precaució i per salvar vides. “En les inundacions, la majoria de morts es produeixen dins d’un cotxe”, va detallar el conseller, i va assegurar que “les persones es pensen que a dins estan segures i passen per zones que mai s’inunden, però l’aigua té molta força”. Va recomanar evitar les sortides amb vehicles, i si són necessàries escoltar i fer cas de les recomanacions dels serveis d’emergències.

En aquest sentit, Protecció Civil va demanar a la ciutadania no acostar-se a rieres ni rius especialment entre les conques mitjanes i petites, entre Blanes i la Jonquera. I en el retorn a casa del cap de setmana, informar-se de les possibles vies afectades i tallades per les fortes pluges en algunes zones.

Els Bombers de la Generalitat van fer més de 250 serveis a les comarques gironines entre divendres al vespre i ahir al migdia. Les precipitacions es desplaçaven, a la tarda, a la Catalunya Central i el litoral de Barcelona, Tarragona i les Terres de l’Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia