Societat

El temporal del cap de setmana torna a engolir la platja de Montgat

Tècnics de l’Àrea Metropolitana de Barcelona retiren mobiliari de la sorra que ha quedat per evitar que s’ho emporti el mar

Plou sobre mullat a la platja de Montgat. El ja malmès litoral del municipi ha tornat a veure’s afectat pel temporal del cap de setmana, que ha engolit nous trams de sorra. Les habituals llevantades d’aquesta època de l’any acostumen a fer minvar les platges del Maresme, però en alguns casos les mateixes corrents acaben tornant la sorra al lloc abans que arribi l’estiu. Des de fa un parell d’anys, però, a Montgat veuen com la sorra només fa que marxar i la preocupació va en augment, segons explica el consistori. D’altra banda, aquest dilluns, tècnics de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) retiren el mobiliari que ha quedat dempeus, com dutxes i bancs, per evitar que el mar s’ho acabi emportant.

En alguns trams de platja, la sorra ha desaparegut per complet, els passos soterrats per als banyistes van a parar directament al mar i les escales que baixen del passeig a la platja desemboquen ara a l’aigua. En altres zones l’amplada de platja és tan petita que en pocs anys el litoral montgatí ha passat de tenir cinc guinguetes a tenir-ne només dues.

El mateix passa amb les pistes de vòlei platja. Allà on hi havia cinc pistes i una amplada de platja considerable, ara queden només dos pals. “Sempre que hi ha llevantades marxa la sorra però anava tornant. Ara, des de fa dos anys que ja ni torna”, explica el tinent d’alcalde de Territori de Montgat, David Sànchez.

En els pròxims dies, com s’ha fet en els anteriors episodis, l’Ajuntament enviarà un informe al Ministeri de Medi Ambient per alertar de la situació al municipi. Des del consistori esperen que el govern espanyol executi les obres necessàries per recuperar la platja abans de l’estiu amb unes noves “mesures d’urgència”.

Els alcaldes del Maresme fa anys que reclamen una solució global per al litoral maresmenc, però la manca de consens polític, tècnic i pressupostari fa enquistar el problema. Les solucions arriben en comptagotes i són sempre de caràcter provisional, com el dragatge del fons marí per abocar sorra a les platges o el reforç puntual d’esculleres.

Entretant, des de l’AMB han començat aquest dilluns la retirada de mobiliari de la sorra de Montgat, com dutxes, passeres i bancs, per evitar que un nou temporal es pugui acabar enduent el material mar endins. L’ens tornarà a instal·lar el mobiliari abans de la temporada d’estiu, un cop l’espai estigui novament condicionat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de colònies de Molinos

Torre de Capdella

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona