Salut

L’hospital d’Olot ha atès 83.000 consultes externes

Són dades de la memòria del 2017, que destaca també les 5.300 intervencions quirúrgiques i la reducció de les llistes d’espera

És el centre de referència d’una població de 56.184 habitants

L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha superat les 83.000 visites a consultes externes i les 5.300 intervencions quirúrgiques; atén una mitjana de 95 urgències hospitalàries, unes 384 consultes d’atenció primària i 346 visites a consultes externes, i s’hi realitzen unes 18 intervencions quirúrgiques. Són els principals indicadors de la memòria del 2017, que aquest centre hospitalari acaba de fer pública.

En general, l’activitat a l’hospital d’Olot ha augmentat considerablement en pràcticament tots els serveis, especialment en l’activitat quirúrgica, que ha permès reduir el temps d’espera i el nombre d’intervencions en espera. Aquest 2017, s’hi han realitzat 1.373 intervencions quirúrgiques amb ingrés, un 2,7% més que el 2016 (1.337), i 3.985 intervencions quirúrgiques sense ingrés, un 7,9% més que l’any anterior (3.673). Això li ha permès situar la mitjana d’espera en els tres mesos amb 494 intervencions pendents.

Pel que fa a l’atenció urgent, l’hospital ha registrat 34.652 urgències, un 4,9% més que el 2016. D’aquestes, només un 6,38% han acabat amb ingrés hospitalari, una xifra inferior a la del 2016. En consultes externes, ha realitzat més de 83.000 visites. Cal destacar els serveis de cirurgia ortopèdica i traumatologia, oftalmologia i medicina interna, que han realitzat 14.629, 9.693 i 4.666 visites, respectivament, i que són les especialitats que més visites han registrat.

L’activitat d’hospitalització ha estat molt similar a la del 2016, s’han realitzat 4.859 altes, incloent-hi els pacients ingressats a les unitats d’hospitalització i els de cirurgia major ambulatòria.

Els altres serveis que s’han mantingut amb dades similars a les del 2016 són atenció a la cronicitat: llarga estada 1 (168 pacients), convalescència 2 (162), cures pal·liatives 3 (179) i subaguts (263).

Quant a les ABS de Sant Joan les Fonts i de la Vall d’en Bas-Hostoles, que depenen de la fundació de l’hospital, han realitzat 87.971 visites de medicina de família, pediatria, infermeria, odontologia i treball social a consulta; un 10,7% menys que el 2016.

L’activitat domiciliària també ha disminuït lleugerament, de 4.692 a 4.622, un 1,5% menys. En canvi, s’ha registrat un increment important en l’activitat virtual (32,4%).

La Fundació de l’Hospital d’Olot ha consolidat durant el 2017 diversos serveis, com per exemple en el cas dels pacients intervinguts de pròtesis de genoll i maluc en el programa fast-track i la millora de qualitat de vida dels usuaris que fan diàlisi al centre, que s’estalvien els desplaçaments a Girona o Figueres.

L’impuls de la unitat de cirurgia colorectal i sòl pelvià, que millora la visibilitat i el correcte tractament de la incontinència fecal de la Garrotxa, i l’inici del funcionament de la unitat de salut mediambiental pediàtrica de la Garrotxa, per abordar la detecció, l’avaluació i el maneig de malalties i riscos mediambientals relacionats amb la salut dels infants, són altres aspectes que situen l’hospital com el centre de referència i de confiança dels garrotxins.

LA XIFRA

440
treballadors
té actualment l’hospital d’Olot, un 85% amb contracte indefinit i un 65% a jornada completa.

LA DATA

06.10.14
És el dia en què
es va inaugurar el nou hospital d’Olot, després de deixar buides les instal·lacions del Sant Jaume
56.184
persones
estan adscrites a l’àrea d’influència del centre hospitalari olotí, que és el de referència de tota la Garrotxa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres