Societat

Milers d’empleats públics i estudiants es manifesten per revertir retallades 

Encapçalen la marxa representants de metges i personal sanitari, professors, bombers i assistents socials i estudiants

A Girona, uns 120 metges es concentren davant dels despatxos del gerent de l’ICS

Milers de treballadors públics de la Generalitat -metges i personal sanitari, professors, bombers i assistents socials, entre d’altres-, i estudiants universitaris i de secundària es manifesten pel centre de Barcelona amb el lema: “Per uns pressupostos socials revertim les retallades”.

La manifestació, encapçalada per representants de cadascun dels sectors de l’ocupació públic de la Generalitat, ha arrencat a les 12:25 hores de la plaça d’Universitat de Barcelona i té previst acabar davant del Parlament de Catalunya.

A més de les pancartes reivindicatives, predominen les banderes dels sindicats IAC, CGT, SEPC i SPS, els majoritaris CCOO i UGT no convoquen aquesta marxa i han cridat a una vaga del sector públic català per al 12 de desembre.

A Girona, es manifesten uns 120 metges de primària per exigir millores laborals i assistencials en el quart dia de vaga. La protesta, convocada per Metges de Catalunya com a sindicat majoritari entre el col·lectiu mèdic, ha començat amb una concentració davant dels despatxos del gerent de l’ICS a Girona (a l’edifici de l’Hospital Trueta) i després han caminat fins a l’edifici de la Generalitat.

Entre les pancartes que duien, es podia llegir ‘Volem més temps pels nostres pacients’ o ‘Atenció primària digna i respectada’ a la pancarta principal. Una de les portaveus, Ia Jaumà, ha dit que l’oferta que va fer ahir Salut per arribar a un acord és del tot “insuficient” i que estan decidits a seguir mobilitzant-se si no es concreten els recursos necessaris.

Per la seva part, un centenar de metges s’han plantat aquest dijous al migdia a Tarragona per exigir millores laborals i assistencials en el quart dia de vaga. Mentre el sindicat Metges de Catalunya i Salut acosten posicions, els metges tarragonins avisen que no defalliran en les seves reivindicacions.

“Hem dit prou, no podem més, la situació és insostenible per culpa d’una mala gestió crònica de fa anys”, es lamenta Noèlia Gómez, metgessa de família al CAP de la Canonja. Té una llista d’espera de cinc setmanes. “Vull arribar i no puc, sortim amb la sensació de la feina mal feta i això et crema”, diu.

El delegat a Tarragona del Sindicat Metges de Catalunya i secretari de la Junta de Personal de Primària a Tarragona, Francesc Duch, s’ha mostrat satisfet de la resposta dels professionals i també dels usuaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses