Societat

La vida social

El pessebre sota totes les formes

La Mostra de Pessebres d’Olot presenta propostes tradicionals i contemporànies

L’exposició dels Traité, principal atractiu

Els diorames i les figures de Manel i Josep Traité, amb peces de col·leccions privades i, per tant, mai no vistes, i les creacions pessebristes d’Antonio Garrigós, artista déco de qui el Museu dels Sants d’Olot té les peces de la millor època, són dos dels aspectes més destacats de la recentment inaugurada Mostra de Pessebres d’Olot. No obstant això, són només dues de les propostes rellevants d’un munt que presenten el pessebres sota totes les formes possibles, fins i tot les més poètiques i contemporànies, com ara la del monumental muntatge dels claustres del Carme que hi han fet els alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny.

Hi ha diverses novetats, com ara la recuperació del pessebre del santuari del Tura, del 1743, amb només les figures de tradició napolitana de la Mare de Déu i el nen, sant Josep, el bou i un pastor; la iniciativa Els estels de la Mostra, que posa el focus sobre determinades peces, com per exemple un pessebre del controvertit artista olotí Berga i Boada i els seus dibuixos preparatoris, sempre a mans de particulars; o un pessebre a l’Hospici, on el Museu dels Volcans fa pedagogia sobre els elements que es poden utilitzar en l’elaboració d’un pessebre tradicional –molsa, suro, pedres, etcètera– essent respectuosos amb la natura.

La Mostra de Pessebres té seus a l’edifici de l’Hospici, on hi ha els diorames de l’Agrupació de Pessebristes d’Olot i el pessebre la ciutat, de David López; a Can Trincheria, amb el pessebre de saló del segle XIX de la casa i amb l’exposició sobre els animals del pessebre i un pessebre català d’Emili Solé Carcolé; al Museu dels Sants, amb un repàs històric dels pessebres de l’Art Cristià, amb una mostra del pessebre tradicional, i al claustre del Carme, on hi ha el ja esmentat pessebre contemporani de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona