Societat

Vilablareix instal·la tres punts d’intercanvi de llibres al carrer

Per fomentar la lectura, l’Ajuntament de Vilablareix ha instal·lat al carrer tres biblionius: uns punts d’intercanvi gratuït de llibres. Segons explica el consistori, “el seu funcionament és molt senzill”. Qualsevol persona té llibertat per agafar un dels llibres que s’hi guarden i se’l pot emportar a casa. Una vegada llegit, l’usuari té dues possibilitats. Es pot quedar el llibre o bé retornar-lo al biblioniu per tal que una altra persona en gaudeixi. Només hi ha un condicionant, que és que si s’agafa un llibre se n’ha de deixar un altre. Els objectius d’aquest sistema són facilitar que els llibres que ja s’hagin llegit circulin i potenciar la lectura, la cultura de l’intercanvi i la reutilització d’objectes.

La biblioteca municipal ha realitzat un recull per posar a l’interior d’aquestes estructures de fusta diferents contes per nens, així com llibres per a adolescents i adults. Setmanalment, el personal de la biblioteca farà el manteniment dels biblionius perquè es reparteixin les temàtiques dels llibres pels diversos punts d’intercanvi. L’Ajuntament demana respecte per mantenir els biblionius en les millors condicions i que el màxim nombre possible de persones en puguin fer ús. La regidora de Cultura, Marta Fusté, avança que, si la iniciativa funciona, se’n col·locarien tres més l’any vinent. Els que hi ha ara són a la plaça de l’U d’Octubre, al carrer Marroc i a la plaça de la Pau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia