Societat

Cap a 400 persones es manifesten contra el feixisme a Girona

“Girona serà la tomba del feixisme”, “Visca, visca, visca, la lluita antifeixista!”, “Buch, dimissió!” i “Fora feixistes dels nostres barris!” van ser diversos dels lemes que es van pregonar ahir en una manifestació que va recórrer els carrers del centre de la capital gironina. La protesta va començar a les 19h a la plaça de l’U d’Octubre, on cap a 400 persones van mostrar el seu rebuig envers la concentració prevista en aquest mateix espai en commemoració del Dia de la Constitució. L’acte d’avui, anomenat Units per la Constitució, ha sigut convocat per Borbonia i s’hi ha afegit també Vox.

Ahir, els assistents a la protesta van denunciar el fet que els Mossos delimitessin amb tanques la zona on es durà a terme avui la concentració i no hi deixessin accedir. La idea era realitzar una batucada, però, a causa de la presència policial i del fet d’haver-hi més de mitja plaça tancada, es va decorar. Van pintar al terra un logo antifeixista i van penjar cartells en què es llegia: “Sense desobediència, no hi ha independència.” Va començar llavors una manifestació per Jaume I cap a la seu de la Generalitat, on es va enganxar un cartell amb una frase de l’anarquista Buenaventura Durruti, i, ja a la plaça del Vi, van lamentar “el silenci del govern de Girona davant el fet que el feixisme campi impunement”. Van cridar que la Constitució és una farsa i que als carrers no hi ha espai per al feixisme, el racisme, el masclisme i l’homofòbia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia