Societat

Vint hores de Marató a TV3 i Catalunya Ràdio pel càncer

Diumenge se celebra la 27a edició del programa solidari que es fa sota el lema ‘La investigació dona vida’

La programació especial començarà a les vuit del matí i acabarà quasi a la mitjanit

Ja està tot a punt perquè aquest diumenge es pugui celebrar la 27a edició de La Marató als mitjans audiovisuals públics, TV3 i Catalunya Ràdio. Sota el lema La investigació dona vida s’oferiran quinze hores de televisió i cinc de ràdio en directe per sensibilitzar sobre la realitat d’aquesta malaltia, la primera causa de mort entre els homes i la segona entre les dones, i buscar fons per a la investigació.

La Marató començarà a Catalunya Ràdio a les vuit del matí amb El suplement, presentat per Roger Escapa, en què oferirà entrevistes amb experts, actuacions i connexions en directe. A partir de les 10.00 h, s’hi afegirà la televisió pública catalana amb Gemma Nierga i Ramon Gener.

Per primera vegada, el programa centrarà els espais de divulgació a explicar les línies de recerca en el qual estan treballant els científics. Així, metges i investigadors dins un espai virtual conduït pel meteoròleg Eloi Cordomí. Imatges, gràfics i objectes reproduïts en 3D amb la tècnica de la realitat augmentada que busquen acostar al públic els avenços en la diagnosi i el tractament del càncer.

Les connexions en directe amb les activitats organitzades a diferents localitats de Catalunya, els reportatges i les actuacions musicals repetiran com a eixos fonamentals del programa solidari.

El programa es desplaçarà fins a les quatre seus telefòniques (la Fira de Barcelona, el Palau de Congressos de Girona, la Universitat de Lleida i el Port de Tarragona) on hi haurà 3.400 voluntaris que atendran per telèfon la gent que vulgui fer alguna aportació econòmica. A més de desenes de testimonis, participaran a La Marató les cares més conegudes de la televisió i la ràdio públiques i altres artistes i famosos convidats, com el cantant Joan Manuel Serrat, que ha tingut tres càncers. Els Pastorets Rock repetiran com a banda del programa, i també interpretaran els temes del disc del programa. En la roda de premsa de presentació de La Marató, que es va fer ahir al matí, el director de TV3, Vicent Sanchis, va destacar la importància de la investigació perquè la supervivència al càncer ha crescut un 7% en 10 anys. En les 26 edicions, La Marató ha recaptat més de 172.000.000 d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia