Educació

El Consell de Ministres inicia els tràmits per derogar la LOMQE

L’executiu fa la primera lectura de l’avantprojecte de reforma de la LOE de 2006 amb la intenció de portar-lo al gener al Congrés

La normativa torna establir que els territoris amb llengua pròpia puguin establir el 45% del currículum

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres el projecte de llei que modifica la Llei Orgànica d’Educació (LOE) del 2006 i que suposa la derogació de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) de 2013.

L’eliminació dels itineraris a l’ESO i la consolidació d’una titulació única, la supressió de les revàlides o la flexibilització del Batxillerat són algunes de les propostes del govern espanyol, així com també la recuperació dels cicles de la Primària. L’executiu obre ara període d’esmenes i en farà una segona lectura abans de portar-la al Congrés dels Diputats el mes de gener.

La ministra d’Educació, Isabel Celáa, ha explicat a la roda de premsa posterior a la reunió del govern que el projecte no suposa un “canvi de sistema” sinó una “modernització” de la llei actual per convertir el sistema en un “camí flexible amb múltiples passarel·les”.

La també portaveu del govern ha destacat que és una llei “absolutament respectuosa” amb la Constitució i les competències estatals i de les comunitats autònomes.

Així, es torna a establir que les comunitats autònomes amb llengua pròpia podran dissenyar fins al 45% del currículum.

El Consell de Ministres ha realitzat avui el “primer visionat” de l’avantprojecte de modificació de la LOE de 2006, que comportarà la derogació de la LOMQE, també coneguda com la Llei Wert.

El text s’obre ara un període d’esmenes i de consultes als òrgans competents, com el Consell Escolar d’Estat. Una vegada rebin els dictàmens sotmetran el text a una segona lectura, amb les esmenes incorporades. “El nostre propòsit és portar-lo al Congrés al gener”, ha apuntat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia