Educació

El pla educatiu de Salt inclou més d’un centenar d’accions

En l’últim any i mig, el consistori, les AMPA, directors dels centres i entitats han treballat en la seva elaboració

Una mirada que parteix de l’actualitat i que posa la vista, almenys, fins al 2025. És la vigència amb què, des de Salt, s’ha plantejat una llarga llista d’accions per millorar i reforçar l’àmbit educatiu a la vila. El document està previst que s’aprovi en el ple municipal d’avui. És un projecte important de ciutat, ja que en l’elaboració del seu contingut han treballat, durant l’últim any i mig, múltiples agents. Ha estat una tasca col·lectiva i una suma d’idees, en la qual han pres part tècnics i representants polítics de diferents àrees de l’Ajuntament; els directors i directores dels centres acadèmics, i SalT’educa. Dins d’aquesta plataforma ciutadana hi ha membres de les AMPA (tant de primària com de secundària) i del tercer sector, com ara entitats.

El pla s’estructura en cinc eixos. Inclouen en el seu conjunt 11 línies d’actuació, 37 objectius i 111 accions. El primer eix és “trencar les lògiques de la segregació escolar i social a Salt per assolir l’èxit educatiu per a tothom”. En el camí per aconseguir-ho es preveu millorar les condicions d’escolarització de l’alumnat dels centres públics. Aquest objectiu implica, entre altres coses, dignificar els espais escolars, accelerar la construcció dels edificis pendents i contemplar la posada en marxa d’un quart institut.

També s’aposta per reduir a primària i a secundària les ràtios d’escolarització per poder atendre i gestionar millor la diversitat a les aules, i teixir més aliances entre els centres i les institucions de prestigi en el món educatiu, cultural i científic de l’entorn.

Un altre eix és l’educació 360; és a dir, a temps complet. Un dels revulsius és fer de les activitats artístiques un dels trets d’identitat de l’educació de Salt, tot creant un lligam més fort entre els projectes dins i fora de les classes. A banda, es faran més visibles les trajectòries d’èxit de molts alumnes perquè siguin un referent positiu i un bon estímul per als infants i adolescents.

Es potenciarà Salt com a vila acollidora i educadora; s’ampliarà la borsa de traductors en els serveis i equipaments; s’incrementaran els espais amb funció de centre cívic, i s’engegarà una campanya de comunicació per fer arribar el pla a la ciutadania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres