Salut

El cervell dels psicòpates s’altera durant la infantesa

Una maduració excessiva causada per l’estrès emocional els protegeix del patiment però alhora dificulta la gestió correcta de les emocions

Ho assenyala una investigació de l’hospital del Mar

El cervell dels psicòpates és diferent del de la resta de persones. Quan es comparen les imatges obtingudes amb ressonàncies magnètiques, s’hi detecten indicis que durant la infància hi va haver una maduració accelerada en determinades zones, un procés que protegeix l’infant davant del patiment, però que a la vegada dificulta la gestió correcta de les emocions. Així ho assenyala un estudi basat en les imatges de cervells amb diferents psicopaties recollides en més de 400 articles científics que han dut a terme investigadors de l’hospital del Mar de Barcelona i del Parc Taulí de Sabadell.

El treball l’ha liderat el doctor Jesús Pujol, director de recerca de la unitat de ressonància magnètica del servei de radiologia de l’hospital del Mar i de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques, que remarca la gran influència que el factor emocional primerenc té en el desenvolupament, formació i comportament del psicòpata: “Pot ser el resultat d’un estrès emocional a les primeres fases de la vida, que provoca la hipermaduració de les estructures del cervell implicades en els sentiments i les preses de decisions.”

Quan comença a desenvolupar-se, el cervell humà es protegeix de l’estrès emocional madurant de forma accelerada. Això li atorga més capacitat per tolerar el patiment i evadir-se però, a la vegada, té contraprestacions. “Sense escrúpols ni remordiments, els psicòpates no tenen fre emocional”, explica el doctor Pujol.

Segons els investigadors, aquestes diferències respecte a un cervell normal no afecten la capacitat de raonament. “Tot i semblar freds emocionalment, tenen sentiments. El seu cervell es pot catalogar de diferent, anormal, però són responsables dels seus actes”, diu Pujol.

Les zones més afectades són el sistema frontal-basal i temporal anterior i el frontal medial i cíngol posterior, que relacionen els estímuls externs amb les reaccions i els sentiments. Curiosament, coincideixen amb les de les persones que han pres durant molts anys esteroides anabòlics per millorar el rendiment esportiu guanyant massa muscular. Aquest factor és interessant perquè està comprovat que el comportament d’aquestes persones canvia, amb una tendència cap als esclats violents i una falta de control.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat