Societat

L’associació contra la sida ACAS plega al Baix Empordà

Tanquen el local i liquiden l’ens, després d’anys resistint retards en el pagament de subvencions de la Generalitat

L’Associació Comunitària Anti Sida (ACAS) del Baix Empordà ha tancat portes després de 23 anys d’activitat. S’havien constituït al 1995 a Sant Feliu de Guíxols, en plena epidèmia del virus, amb Jordi Colls com a coordinador i aglutinant un grup de professionals i persones voluntàries que van resistir els pitjors anys de la malaltia. En els darrers anys havien redreçat l’activitat cap a la prevenció del contagi i a altres fronts, com ara les drogodependències, l’alcoholisme i l’assetjament escolar, però atribueixen la decisió als “retards inadmissibles en les convocatòries, aprovacions i pagaments a entitats del tercer sector” per part de la Generalitat.

Una de les treballadores de l’entitat, Laura Serrano, que també és regidora a l’Ajuntament guixolenc, recordava ahir que la mateixa plantilla i voluntaris i particulars havien hagut de “fer de banc”, avançant feines i ajornant cobraments en espera de l’ingrés de les subvencions compromeses, amb l’exemple il·lustratiu que no podran acabar de liquidar el lloguer de 2018 fins que no arribin els recursos.

Tot i això, desitgen que la feina completada en les darreres tres dècades no sigui en va i agraeixen el suport de consistoris, el Consell Comarcal, l’Hospital de Palamós, els voluntaris i altres institucions. Després de l’adeu d’ACAS Baix Empordà, només restaran les delegacions de Figueres i Girona.

LA XIFRA

23
anys
ha treballat l’ACAS del Baix Empordà, creada al 1995 per professionals i voluntaris encapçalats per Jordi Colls.

La feina, en mans de cada municipi

L’entitat organitzava xerrades i activitats periòdiques centrades en la prevenció o la informació als joves, en centres educatius o activitats lúdiques. La intenció, segons Serrano, és que no es perdin, per bé que a partir d’ara dependran dels punts d’atenció juvenil de cada municipi o de les respectives àrees socials i de salut dels consistoris o el Consell Comarcal. En aquest sentit, s’han ofert a donar un cop de mà als tècnics i a orientar els responsables per continuar la feina, que ara dependrà, però, de la contractació d’altres professionals o entitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia