Societat

La cavalcada de Girona recupera la ruta llarga

Arribarà fins a Emili Grahit per encabir la gentada que s’espera en ser dissabte

La cavalcada de Girona recuperarà aquest any el recorregut llarg que es fa quan l’esdeveniment cau en cap de setmana. Així, la comitiva no girarà pel carrer de la Creu sinó que la ruta arribarà fins a Emili Grahit. Són uns 400 metres més de recorregut.

Segons explica el president dels Manaies, Narcís Reixach, tenen comprovat que quan la cavalcada és dissabte o diumenge hi assisteix molta gent de la Catalunya del Nord, on no existeix la festivitat, i això els havia causat algun problema de circulació de la comitiva per acumulació de gent. Per això ja fa més de deu anys que es va decidir ampliar la ruta quan fos en cap de setmana. L’últim cop que es va fer la ruta llarga va ser el 2014.

La cavalcada arrancarà, com és tradicional, a dos quarts de set al passeig General Mendoza. La comitiva estarà formada per 286 persones, a les quals cal sumar 50 voluntaris en altres tasques per fer-la possible. La principal novetat d’aquest any és, com ja es va anunciar, que el rei Baltasar serà per primer cop una persona de raça negra. Pel que fa al vestuari, s’ha renovat la major part dels vestits de la comitiva del rei negre. També s’han substituït moltes sandàlies, uns productes artesanals que es fan a Alacant.

D’altra banda, la Policia Municipal recupera avui la figura del patge reial, que s’havia perdut els darrers 10 anys. A partir de les onze del matí, recollirà cartes a la seu de la policia, al carrer Bernat Bacià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia