Societat

Rebuda calorosa per als Reis més esperats

Milers de catalans surten al carrer per rebre els tres savis d’Orient a les cavalcades organitzades arreu del país

Aquest any tres de cada quatre reis Baltasar no anaven pintats

Milers de catalans, sobretot els més petits, han sortit aquest dissabte als carrers de moltes ciutats del país per rebre els Reis més estimats.

A Barcelona, els tres savis d’Orient han arribat per mar, a bord del pailebot Santa Eulàlia, com és habitual. Aquest any, però, ho han fet acompanyats pel vaixell humanitari Open Arms.

En desembarcar al Moll de la Fusta, Melcior, Gaspar i Baltasar han demanat als nens que facin de Barcelona una ciutat oberta, de pau i d’acollida. “Rebeu els nouvinguts com ens rebeu a nosaltres; amb il·lusió, alegria, i generositat; no tingueu mai por de la diferència”, ha dit Melcior.

L’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, que ha lliurat als Reis d’Orient les claus màgiques que obren totes les cases de la ciutat, ha destacat la presència al port del vaixell de l’ONG Proactiva Open Arms, que ha definit com “uns amics molt especials”. “La gent que salva persones refugiades al mig del mar, que fugen de la guerra i de la misèria, representa, igual que els Reis, els millors valors de la humanitat i la pau, i també els bons desitjos de Nadal que avui ens reuneixen aquí”, ha assegurat Colau.

Després de rebre la clau de la ciutat, els Reis d’Orient han recordat als infants que “els millors regals son els que no s’emboliquen mai”, com “l’amor als altres, el respecte i poder viure en pau i llibertat”.

La cavalcada ha arrencat cap a les sis de la tarda encapçalada pel Senyor Hivern, un ninot de 4 metres, acompanyat del Gran Llibre de les Coses Petites i quatre titelles més. Darrere seu han marxat els Carters Reials, la Patge Estel, el Rei Melcior, els Xumeters amb els inflables, el Rei Gaspar –amb la nova carrossa–, el Rei Baltasar i després la nova carrossa del Dormir, la nova comparsa del Gegant Carboner i les caramel·leres.

Entre ballarins, xanquers i voluntaris hi ha 1.157 participants en 12 grans blocs i un quilòmetre d’espectacle itinerant amb un seguici de prop d’una hora de durada, que ha anat des de l’avinguda del Marquès de l’Argentera fins a la Font Màgica de Montjuïc.

Cavalcada multitudinària a Girona

La d’aquest 2019 ha estat una de les cavalcades de Reis més multitudinàries a Girona. El bon temps i el fet que caigués en cap de setmana ha fet que els Jardins Fora Muralla s’omplissin una hora abans que Ses Majestats arribessin a la ciutat.

A les sis de la tarda la cavalcada ha arrencat i els tres reis han baixat a peu durant mitja hora fins al pont d’Alferes, on han pujat a les carrosses i han començat el recorregut que, pels volts de les vuit del vespre, els ha portat fins a la Plaça del Vi, on els ha rebut l’alcaldessa, Marta Madrenas.

Els somriures i les cares d’il·lusió dels més petits han estat una constant durant les més de dues hores de cercavila. Milers de nens cridaven al pas de Ses Majestats en una tarda freda però que, a diferència de l’any passat, no ha estat passada per aigua.

Una de les novetats d’aquest any de la cavalcada gironina ha estat el fet que el rei Baltasar no se l’ha hagut de pintar.

Nit freda però molt caliu a Lleida

Els Reis d’Orient han arribat a Lleida en un tarda molt freda però amb una gran acollida del públic que els esperava. Com ja és tradició, Melcior, Gaspar i Baltasar han anat fins a l’estació de Lleida-Pirineus amb tren.

Catorze carrosses, bandes de música i un grup de batucada han format la cavalcada, que ha llançat uns 2.600 quilos de caramels. Hi han participat unes 600 persones, una setantena de les quals s’han ocupat de vetllar per la seguretat de la desfilada.

Els Reis tornen a Tarragona

Els Reis han arribat puntuals a un quart de set de la tarda al barri mariner del Serrallo de Tarragona. Milers de persones, entre ells molts infants, els han rebut amb molta il·lusió i nervis.

Tot seguit, s’han traslladat en cotxes fins al carrer Reial i des d’on han iniciat la cavalcada que ha recorregut els principals carrers de la ciutat. La comitiva reial ha estat formada per disset carrosses, uns 280 patges i unes 200 persones més, entre voluntaris i treballadors municipals. Durant la desfilada s’han repartit 2.500 quilos de caramels sense gluten, aptes per a persones celíaques.

Els Reis d’Orient han arribat a tots els racons de Catalunya en múltiples cavalcades, un 74,4% de les quals han comptat amb un Baltasar “de veritat”, gràcies a la campanya promoguda per Casa Nostra Casa Vostra per aconseguir cavalcades “inclusives”.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha rebut els Reis d’Orient a Igualada (Anoia), on se celebra una de les cavalcades amb més tradició de Catalunya, que aspira a ser Patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat de la Unesco. A Igualada els patges reparteixen personalment els regals als més petits a les seves cases a les quals accedeixen amb escales de mà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona