Societat

El transport públic metropolità bat el seu rècord d’usuaris

Metro i bus sumen fins a 615 milions de viatgers durant el 2018

Reduir el temps de pas del suburbà és ara la prioritat

A risc d’abusar d’un qualificatiu més que recurrent, es pot dir que el 2018 haurà estat un any històric per als dos principals operadors de la xarxa de l’empresa Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) com són el metro i l’autobús. Així ho certifiquen les estadístiques, que assenyalen que els dos serveis van registrar un volum global de 615 milions de passatgers, una xifra que suposa un rècord a més d’un increment del 4% respecte a l’any anterior. El suburbà és el que va suportar un major volum de validacions, fins a 407,5 milions. Aquests repunts han anat acompanyats d’una valoració cada cop més complaent dels usuaris. En el cas dels del metro, el puntuen amb un 7,73 –la nota més alta almenys en l’última dècada– i amb un 7,78 els de l’autobús. “Portem molta més gent, i amb un nivell de satisfacció com no havíem vist abans”, resumeix la presidenta de TMB, Mercedes Vidal.

“Revertir les retallades”

Per a la també regidora de Mobilitat a l’Ajuntament de Barcelona, aquests indicadors a l’alça són conseqüència directa “d’haver revertit les retallades del mandat de Xavier Trias” com a alcalde de la capital catalana. En aquest període, del 2011 al 2014, les inversions de la companyia es van quantificar en 164 milions d’euros. Per contra, amb l’arribada d’Ada Colau al govern de Barcelona, la suma haurà arribat als 305 milions. Un 86% més. Segons Vidal, aquest major esforç pressupostari ha permès ampliar la flota del bus en 66 vehicles. Ara n’hi ha 900 cada dia en servei en horari punta al matí. Pel que fa al metro, s’han afegit 10 combois sobre el conjunt de la xarxa per cobrir pics de demanda.

De cara als pròxims exercicis –tampoc s’especifica quan exactament–, una de les prioritats de TMB és rebaixar la freqüència de pas del metro a 2,30 minuts. Ara fluctua entre els 2,44 minuts de la línia 5 i els 3,51 de la línia 4. Un dels mecanismes de manual per assolir-ho és posar més trens en circulació –“des del 2006 no se’n veuen de nous” recorda la presidenta de TMB– i, per això, ja n’hi ha 12 d’encarregats que aquest any començaran a funcionar. Aniran a línies com ara la 1 o la 5, que ara són les que van més carregades en horaris de màxima pressió com són entre les 7 i les 9 del matí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES