Societat

Alonso-Cuevillas s’implica en el judici del 17-A

L’advocat defensarà de franc la família del nen de Rubí mort en l’atemptat

Jaume Alonso-Cuevillas, l’advocat de Carles Puigdemont, ha acceptat defensar la família del Xavi, el nen de tres anys de Rubí que va morir en l’atemptat de la Rambla i, d’aquesta manera, serà un dels lletrats implicats en el judici del 17-A, que es farà a l’Audiencia Nacional. Alonso-Cuevillas, que va conèixer el pare d’en Xavi, en Javier Martínez, a través del president de l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes, Robert Manrique, exercirà l’acusació popular en nom d’aquesta família de Rubí. “Vaig conèixer en primera persona la història colpidora d’en Xavi i em vaig posar a disposició del seu pare”, explica.

Alonso-Cuevillas dirigirà tota l’estratègia i l’ajudaran un equip d’advocats del seu despatx, ja que es preveu que el judici, que encara no té data, s’allargui uns quatre mesos. L’advocat i el seu equip només cobraran a Javier Martínez les despeses que suposaran el trasllat i l’estada a Madrid, una quantitat que Javier Martínez, com ell mateix explica, confia recaptar a partir d’un crowdfunding o campanya de micromecenatge que s’organitzarà molt aviat. Actualment, la família del Xavi té un advocat d’ofici. “No vull fer negoci amb això”, sosté Alonso-Cuevillas.

Respecte al judici que farà seure a la banqueta els dos supervivents de l’atemptat del 17 d’agost a la Rambla, tant Javier Martínez com qui ara s’ha convertit en el seu advocat asseguren que, més enllà del procediment que afecta els dos inculpats, “el nostre gran objectiu és intentar descobrir la veritat, com ara quin paper hi va jugar el CNI, alhora que perseguim la responsabilitat civil de l’Estat”.

Javier Martínez confia que la tràgica mort del seu fill “no sigui en va” i que la investigació fins al fons dels fets, segons afirma: “Serveixi per intentar evitar uns fets similars com els que es van emportar la vida del meu fill.” En paral·lel, aspira a aconseguir una indemnització que li permeti atendre millor les necessitats de la seva filla, que va presenciar l’atemptat i que encara requereix de suport psicològic.

El pare del Xavi, la imatge del qual es va fer viral quan poc després de l’atemptat va abraçar l’imam de Rubí, agraeix el gest de Alonso-Cuevillas i el suport de JxCat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia