Societat

societat

Maria del Mar Bonet, premi de la Plataforma per la Llengua

El jurat dels premis Martí Gasull i Roig ha acordat atorgar el premi especial a la cantautora i compositora Maria del Mar Bonet. El jurat, per unanimitat, ha valorat com a mèrits per donar-li aquest guardó la seva llarga trajectòria com a cantant en llengua catalana i la seva extensa discografia en la nostra llengua. Els premis Gasull els atorga la Plataforma per la Llengua cada hivern i destaquen la tasca de persones en l’àmbit de la llengua catalana. Duen el nom de Marí Gasull, activista lingüístic mort en accident de muntanya a l’Himàlaia. El jurat valora el mig segle de Bonet als escenaris, la tasca de difusió de la llengua tant a les illes Balears com a la resta dels Països Catalans i la reivindicació del paper de la dona en l’àmbit de les arts, sobretot la música.

D’una altra banda, la fase de votació popular del VI Premi Martí Gasull i Roig es tancarà dilluns, 28 de gener. Tothom qui ho vulgui encara és a temps de votar per aquell candidat que cregui que ha fet més pel català d’entre els tres finalistes: la Casa Amaziga de Catalunya, el grup de rap en valencià Pupil·les i la cooperativa Som Energia. Els finalistes van sorgir d’una llista de mig miler de propostes. El guardó es donarà el 4 de febrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia