Ciència

Nou impuls a la ciència arrelada a Barcelona

La Caixa se suma al pla municipal de foment científic amb un milió d’euros

La Fundació Bancària La Caixa i l’Ajuntament de Barcelona van signar ahir un conveni de col·laboració per impulsar la recerca i la innovació d’excel·lència ja arrelada a la ciutat i ampliar-la i enfortir-la amb noves línies d’actuació. L’acord s’emmarca en el Pla Barcelona Ciència, que vol convertir la ciutat en la capital europea de la investigació científica. La Caixa aportarà un milió d’euros fins al 2021 a aquest programa, que, a banda de consolidar l’ecosistema existent, també vol acostar la ciència a la ciutadania.

La major part d’aquesta inversió –600.000 euros– es destinarà a la plataforma Barcelona-La Caixa Living Lab, ideada per recollir l’opinió ciutadana sobre temes científics actuals i organitzar iniciatives de participació pública en investigació i de codisseny d’agendes en temes d’investigació i innovació. Les activitats es faran a CosmoCaixa, al Centre d’Innovació Urbana Ca l’Alier i a la Fabra i Coats i tindran com a punt de partida l’experiència dels Living Lab de la Fundació Irsicaixa i de la Fundació ISGlobal, que abasten un ampli ventall d’iniciatives en el camp de la investigació i la salut.

Els altres 400.000 euros que La Caixa aporta al Pla Barcelona Ciència es destinaran al programa municipal de subvencions a projectes d’investigació innovadors que se centrin en alguns dels reptes que té la ciutat en l’horitzó: l’envelliment, la mobilitat i la protecció del medi ambient. L’objectiu d’aquest programa, dotat en total amb un milió d’euros, és que questes recerques acabin contribuint a la modernització de la ciutat de Barcelona.

Després de la signatura de l’acord, l’alcaldessa Ada Colau va remarcar la importància que, per primera vegada a l’Estat, un Ajuntament obri una convocatòria d’ajudes directes a projectes de ciència. “No és un acte puntal, sinó una estratègia de ciutat. Per això ens centrarem en qüestions com l’envelliment i la qualitat de vida o la mobilitat i les implicacions en la contaminació i la qualitat de l’aire”, va dir Colau.

El director general de la Fundació Bancària La Caixa, Jaume Giró, va assegurar que l’acord és un pas més en el compromís de la seva entitat per “situar Barcelona com a centre de referència científica i motor del progrés social i espai de generació de riquesa i democratització del coneixement”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia