Societat

Compromís social i pel medi ambient al complex Porta Lloret

Aspronis i l’Ajuntament replanten arbres a tocar de l’establiment

L’associació treballa a la vila des del 1998

La Fundació Aspronis i l’Ajuntament de Lloret van voler escenificar i “celebrar” –en paraules del director general de l’entitat, Francesc Durà– que treballen junts des del 1998. I responsables del consistori, encapçalats per l’alcalde, Jaume Dulsat (CiU), i personal de l’entitat, incloent-hi el mateix Durà, van replantar ahir una trentena d’arbres a tocar del complex comercial de Lloret Porta Lloret, estrenat al novembre.

Durà recorda que l’Ajuntament de Lloret és, junt als de Blanes i Palafolls (Maresme), un dels que fa més temps que treballa amb Aspronis, una entitat nascuda a Blanes el 1968 i que celebra el seu cinquantè aniversari. L’equip de jardineria que treballa a Lloret està format per deu persones i està integrat als serveis externs del centre especial de treball (CET) d’Aspronis. Al principi eren tres i vetllaven pels 20% dels espais verds lloretencs. Ara en tenen cura del 65%, a banda de la neteja dels patis escolars i del suport a la brigada municipal, entre altres feines.

Trasllat des de la piscina

Segons informen l’Ajuntament i Aspronis, els arbres replantats provenen de l’entorn de la piscina municipal, on el consistori ha començat les obres de sis pistes de pàdel i quatre de tennis. Els arbres, sans, són de dos tipus: acàcia rosa (Tipuana tipu) i fals pebrer (Schinus molle). Entre mig dels arbres, es van replantar baladres (Nerium oleander).

Aspronis, amb 323 treballadors, dona servei a més de 400 persones de la Selva i del nord del Maresme amb discapacitat intel·lectual i col·lectius vulnerables. Ofereix fins a dotze recursos assistencials.

LA XIFRA

10
persones
formen part de l’equip de jardineria d’Aspronis que vetlla pel 65% dels espais verds de Lloret.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia