Societat

Figueres recorda el geni Dalí quan fa 30 anys de la seva mort

L’alcalde, Jordi Masquef, acompanyat de la directora Montse Aguer i diversos regidors van fer una ofrena floral

Figueres va recordar ahir Salvador Dalí, el seu fill més universal, en el trentè aniversari de la seva defunció. L’alcalde de la ciutat, Jordi Masquef, acompanyat de diversos regidors i de la directora dels museus de la Fundació Gala-Dalí, Montse Aguer, va protagonitzar una ofrena floral a la cripta del Teatre Museu.

Jordi Masquef va afirmar davant dels mitjans de comunicació que van cobrir l’acte que Salvador Dalí havia estat sempre un ambaixador de Figueres allà on anava i que el deute de la ciutat era reivindicar la seva figura. “La meva més enorme gratitud, admiració i respecte per la figura del mestre Salvador Dalí”, va manifestar. “Dalí va deixar un llegat immens a la ciutat de Figueres, un llegat que avui segueix més viu que mai i en part per la tasca de la Fundació Gala-Salvador Dalí”, va assenyalar.

Va exposar també el deure de l’Ajuntament com a institució pública de fomentar i reivindicar la figura de Salvador Dalí. “Figueres –va continuar l’alcalde– ha de respirar Dalí pels quatre cantons. Un exemple de la potenciació és la propera obertura de la casa natal del pintor, que, juntament amb el Teatre Museu, ha de constituir l’eix vertebrador del principal actiu de la ciutat de Figueres.”

L’ofrena, un acte senzill, es va fer ahir al matí, amb la representació de la majoria de grups polítics de la ciutat, que van acompanyar l’alcalde en l’ofrena. Es va dipositar una corona de llorer a la cripta, on només van accedir alguns representants, després que s’escenifiqués l’acte d’ofrena sobre la tomba sota la cúpula del Teatre Museu, enmig de visitants que contemplaven l’acte amb sorpresa.

LA DATA

23.1.1989
Defunció.
El pintor Salvador Dalí va morir a l’hospital de Figueres just ahir va fer 30 anys.

LA FRASE

La meva més enorme gratitud, admiració i respecte per la figura del mestre Salvador Dalí
Jordi Masquef
ALCALDE DE FIGUERES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia