Societat

Girona pagarà comptadors a veïns de la Font de la Pólvora

És una de les mesures de l’Ajuntament per combatre el frau elèctric

Girona i Figueres faran front comú per tal que Endesa recompensi les famílies que paguen pel servei però que es veuen afectades pels talls

“És una situació que clama justícia, i en la qual estan pagant justos per pecadors.” És una de les reflexions que va fer ahir el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Girona Eduard Berloso, que es va reunir amb una quarantena de veïns de la Font de la Pólvora per continuar buscant solucions als talls de llum que hi ha al barri per impagaments del rebut o per sobrecàrregues a la xarxa, fruit de connexions il·legals. El regidor va anunciar que, per mirar de regularitzar novament la situació, el consistori assumirà el cost de comptadors elèctrics. L’Ajuntament comprarà l’aparell a aquelles famílies o veïns que no en tinguin i que reuneixin una sèrie de requisits per ser beneficiaris de l’ajuda. És una iniciativa que es reeditarà, ja que Berloso va recordar que aquesta mesura s’havia aplicat fa quatre anys.

A més de diversos tècnics municipals, a la trobada també hi va assistir la regidora de Serveis Socials, Eva Palau. L’Ajuntament va explicar que s’ha traçat un calendari, adreçat a les persones que no tenen comptador o que arrosseguen un deute amb Endesa (paral·lelament, ja està en procés un programa per ajudar a dotze famílies). Entre els dies 5 i 8 de febrer, hi haurà un o dos professionals que atendran els veïns al Centre Cívic Onyar. Allà se’ls donarà un full amb la llista de tota la documentació que hauran de presentar i, en un altre paper, hauran d’apuntar la seva direcció i el nom de la persona que requereix l’ajuda, que serà la que constarà en el contracte amb Endesa. Posteriorment, de l’11 al 22 de febrer, un treballador o treballadora social s’entrevistarà amb els veïns interessats. Se’ls sol·licitaran dades com ara de quins ingressos disposen o si tenen propietats. I, entre els dies 25 i 28, s’estudiarà el grau de vulnerabilitat o de necessitat de cada cas en particular. A partir d’aquí, el consistori remetrà a Endesa la llista de gent beneficiària a la qual s’instal·larà un comptador.

Berloso va avançar que també estan treballant per tal que els deutes per factures de la llum impagades quedin “congelats” –va aclarir que, de moment, això no significa que els imports siguin perdonats–. L’Ajuntament, a més, està negociant que aquelles famílies de la Font de la Pólvora a les quals ara posaran un comptador tinguin la possibilitat d’abonar la primera factura de manera fraccionada, en deu mesos. A banda, el regidor va advertir que, a partir del 28 de febrer, els tècnics d’Endesa passaran cada dia pel barri a retirar les connexions il·legals a la xarxa –si a partir d’aleshores hi ha casos de reincidència en què la gent continuï consumint el servei de manera fraudulenta, l’Ajuntament els denunciarà per estafa–. I, finalment, va subratllar que Girona i Figueres miraran de fer un front comú per demanar a Endesa que es recompensi “els grans damnificats”. És a dir, les persones que paguen tots els rebuts de la llum però que pateixen els talls per les sobrecàrregues a la línia o perquè l’empresa retira el subministrament en una zona en concret per combatre el frau elèctric.

LA FRASE

A partir del dia 28, s’aniran tallant les connexions il·lícites; i si la persona va reincidint es denunciarà
Eduard Berloso
regidor de seguretat i cooperació de L’AJ. DE GIRONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt