Societat

Veïns i regidors de l’equip de govern de Sils reclamen més mossos al municipi

Un resident a les Comes es queixa que hi ha tres patrulles per a 23 municipis

L’últim quadrimestre del 2018, es van denunciar 60 robatoris al poble

Veïns de Sils i regidors de l’equip de govern (Independents de la Selva, ICV-EUiA i l’edil no adscrit Juli Garcia) van protestar ahir al vespre per l’increment del nombre de robatoris els últims mesos al municipis. Unes 150 persones van reclamar més agents dels Mossos al municipi.

La protesta va incloure els parlaments de Javier Sanguino, president de l’associació de veïns de les Comes, i l’alcalde, Martín Nogué (IdSelva). En nom dels veïns, Sanguino va recordar que se senten insegurs i hi va afegir: “Hi va haver un episodi de tres avisos i només van poder venir en una ocasió.” El resident a les Comes va llegir un manifest en què va admetre: “Ara no ens refiem de ningú que passeja pels carrers. Ens pensem que tothom és sospitós.”

De fet, segons dades de l’Ajuntament de Sils, l’últim quadrimestre del 2018 hi va haver 60 denúncies per robatoris o atacs en domicilis als Mossos: 15 al setembre, 7 a l’octubre, 11 al novembre i 27 al desembre. El primer mes del 2019 la policia local va ser avisada divuit vegades, però encara no hi ha la dada de les denúncies fetes als Mossos.

L’alcalde silenc, que és alhora conseller comarcal, va instar el govern a “dotar de més efectius la comarca de la Selva”, va afirmar Nogué. A la Selva interior només hi ha tres vehicles fent patrulles pels pobles, segons havia lamentat Sanguino.

Sense moció al ple

D’altra banda, en el ple de dijous, la baixa d’un edil de govern, malalt, i els vots contraris de l’oposició (CiU i Capgirem Sils) van frustrar que fos inclosa d’urgència –en l’ordre del dia– una moció de suport a la protesta d’ahir. El batlle ho troba inadmissible.

LA FRASE

Exigim al govern que augmenti de forma àmplia els Mossos al poble i a la comarca
Fragment del manifest llegit per Javier Sanguino

LA XIFRA

27
denúncies van fer els veïns de Sils als Mossos d’Esquadra al mes de desembre. Al novembre, n’hi va haver 11.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia