Societat

Nou model festiu a Esparreguera

La vila renova la festa major d’hivern amb més activitats culturals i introdueix la primera Firapassió

Esparreguera enceta avui el nou model de festa major d’hivern, dedicada a santa Eulàlia, que s’allarga fins al 12 de febrer, amb una programació ampliada que dona més protagonisme a les entitats de cultura popular i tradicional i als atractius històrics i turístics de la vila. A més, introdueix, el 16 i 17 de febrer, la Firapassió, un festival cultural i fira comercial que vol acostar el fet teatral i social de la Passió a esparreguerins i visitants i potenciar alhora el comerç local.

La festa major té la plaça de Santa Eulàlia com a centre de les celebracions, amb una carpa-envelat que donarà cabuda a diferents concerts, balls i activitats de la festa. Entre les novetats destaquen les Passades de Santa Eulàlia, que engloben les vigílies castelleres, balls de lluïment dels gegants d’Esparreguera, la passada bastonera de Santa Eulàlia i el primer Ensierru d’Hivern de la Colla de Diables. Per acabar s’hi afegiran, també com a novetat, els Tirabols de Festa Major, que faran ballar els gegants, el gall i les gallines a ritme de diferents peces musicals locals. Així mateix, durant les festes es podran visitar els principals atractius turístics d’Esparreguera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia