Societat

Societat

Benvinguda a l’any del porc

La comunitat xinesa de Girona celebra l’Any Nou xinès amb una rua pel centre de la ciutat i actuacions culturals a la plaça 1 d’Octubre del 2017

Es vol difondre i estendre la cultura xinesa al conjunt de la societat

Una quinzena de nens disfressat dels dotze animals que configuren els anys del calendari xinès (el gall, el mico, el conill, el cavall, la rata, el bou, el gos, el tigre, la serp, el porc, el drac i la cabra), una desena de joves vestides amb el vestit tradicional de la dona xinesa, el qipao, i desenes d’altres persones amb altres vestits del folklore xinès van recórrer, ahir al migdia en una rua molt vistosa, el centre de la ciutat de Girona per celebrar l’entrada al nou any xinès. Aquest any que acaba de començar és l’any del porc, que representa l’honestedat i la riquesa, segons va destacar el regidor de Cultura de Girona, Carles Ribas, en els parlaments de la festa final. I és que la celebració va començar amb un recorregut per algunes de les zones més cèntriques de la ciutat –com ara el carrer Nou, la Rambla i la plaça de la Independència–, per on l’acolorida comitiva va sorprendre vianants, turistes i gent a les terrasses, però va tenir com a colofó una gran festa final a la plaça 1 d’Octubre del 2017 amb diverses actuacions per mostrar la cultura xinesa. L’organització –l’Associació de Desenvolupament Empresarial Xinès a Espanya– va deixar clar quin era l’objectiu: difondre i estendre la cultura xinesa al conjunt de la societat. I certament entre les 200 persones de públic hi havia gent de la comunitat xinesa –formada per unes 4.000 persones a la ciutat–, però sobretot famílies autòctones atretes pel festival. S’hi van veure la dansa del lleó, exhibicions de taitxí –amb ventall i amb espasa–, diversos balls per celebrar el canvi d’any, una exhibició de vestit qipao i, com a moment estel·lar, una actuació d’un mestre d’arts marcials xineses de 93 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia