Societat

Un 76% del personal que investiga a l’Idibgi són dones

Seixanta de les 79 persones que formen part de la plantilla investigadora de l’Institut d’Investigació Biomèdica són dones

Només un dels 17 grups de recerca està liderat per una dona

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi) té en aquests moments en plantilla un total de 79 persones que es dediquen a la investigació. D’aquestes, 60 són dones i 19, homes. Així, les dones representen un 75,9% de la plantilla investigadora, segons va destacar ahir l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi) amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència.

D’entre les 60 dones que es dediquen a la investigació dins de l’Idibgi, ni ha 13 que són doctores, un nombre que representa un 21,6% del total de les dones investigadores i un 16,4% en relació amb tot el personal que fa investigació.

Segons un estudi del pla d’igualtat d’oportunitats, a l’Idibgi no s’observen diferències salarials. Amb tot, cal tenir en compte que d’entre els disset investigadors principals o líders dels grups de recerca d’Idibgi només hi ha una dona, la Judit Bassols Casadavall, que està al capdavant del grup de recerca metabòlica maternofetal. No tots els responsables dels grups d’investigació que aixopluga l’Idibgi formen part de la seva plantilla, ja que n’hi ha que estan vinculats a altres institucions, com ara l’Institut Català de la Salut (ICS) i Institut Català d’Oncologia (ICO), entre d’altres.

Segons va informar Idibgi, a la Unió Europea les dones són un 50% dels estudiants universitaris i un 45% dels doctorands; però, en canvi, només representen un terç del personal investigador. En aquest sentit, l’Idibgi, amb prop d’un 76% de dones a la plantilla investigadora, supera amb escreix aquest 30%. I, segons dades del Biocat, un 26% de les empreses biomèdiques catalanes creades els últims anys tenen una dona com a CEO o fundadora.

Des de l’Idibgi se subratlla que l’start-up GoodGut, impulsada per l’Idibgi i la UdG, té Mariona Serra com a cofundadora i codirectora. Serra va ser guardonada recentment amb el premi Fidem 2018 a la innovació. L’Idibgi treballada des de fa anys per promoure la igualtat.

Recentment, l’Idibgi ha renovat el pla d’igualtat d’oportunitats entre homes i dones per promoure la participació plena i en condicions d’igualtat de les dones en la formació, la capacitació, l’ocupació i els processos de presa de decisions en la ciència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia