Societat

Primer cas de mort al metro pel contacte amb l’amiant

El comitè d’empresa de TMB atribueix al material contaminant la mort d’un treballador que ja estava jubilat

L’empresa reconeix que hi ha pintura bituminosa en 94 vagons examinats

El comitè d’empresa del metro de Barcelona va advertir ahir que un treballador ja jubilat de TMB hauria mort a causa de la fibrosi quística que provoca l’amiant. Els representants sindicals de vuit organitzacions de treballadors van fer una compareixença en la qual van voler posar de manifest l’alarma que ha creat entre la plantilla de treballadors del ferrocarril suburbà la descoberta d’amiant als combois del metro i, sobretot, la mort d’un extreballador al qual es van trobar fils d’amiant als pulmons després de practicar-li una biòpsia. Els sindicats quantifiquen en un miler el nombre de treballadors exposats a l’amiant, en lloc dels 84 que va reconèixer la direcció de Transports Metropolitans (TMB).

Per la seva part, TMB va informar ahir que ha trobat pintura bituminosa antisoroll, relacionada per diversos estudis amb el càncer de pulmó, en 94 vagons de les sèries 3.000 i 4.000 del metro, d’un total de 210 cotxes que integren aquestes dues sèries. Segons va informar la companyia, aquests 94 trens no s’han retirat de la circulació i continuen prestant servei de manera habitual encara que se’ls dona un tractament diferencial en el seu manteniment.

Segons el comitè d’empresa, això suposa un risc evident per a la salut i com a exemple van explicar que el tren que es va avariar dilluns passat a la tarda hauria pogut desprendre fibres d’amiant quan un cargol va fregar la pintura dels cotxes. La versió d’aquest incident feta per TMB és que un tren de la línia 1 amb pintura bituminosa “va interactuar” amb un cable i va afectar el sistema de senyals d’aquesta línia. La companyia va fer actuar un tècnic d’una empresa acreditada en la retirada d’amiant i aquest va poder comprovar que la pintura del bastidor inferior del tren “no s’havia alterat”.

Es manté la vaga coincidint amb el MWC

Els sindicats del metro consideren que l’empresa els ha donat motius més que suficients per convocar una vaga parcial entre els dies 25 i 28 d’aquest mes de febrer, coincidint amb la celebració a Barcelona del congrés mundial del mòbil, MWC. Protesten per la gestió de la crisi de l’amiant que ha fet TMB i la falta d’informació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós