Societat

Alliberen un home segrestat a Mataró per un deute de drogues

Els raptors demanaven 13.000 euros a la família per alliberar l’ostatge

Els Mossos van rescatar la víctima dos dies després i ja han detingut els quatre presumptes segrestadors

Els Mossos d’Esquadra han alliberat un home segrestat a Mataró per un presumpte deute de drogues, segons ha informat aquest diumenge el cos policial. Els quatre autors del rapte han estat detinguts.

La víctima va desaparèixer el passat 24 de gener i el dia següent la seva germana va rebre un missatge de l’ostatge on li deia que estava retingut contra la seva voluntat i que els seus segrestadors exigien el pagament de 13.000 euros per alliberar-lo. En aquests mateixos missatges explicava que no sabia on era i que estava permanentment vigilat.

La germana va denunciar el rapte a la policia, que una vegada comprovada la veracitat dels fets, va establir el protocol policial a tal efecte i es va fer càrrec de la investigació la Unitat Central de Segrestos i Extorsions (UCSE) de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de Sabadell.

L’operació per alliberar l’ostatge es va dur a terme la matinada del dia 26 de gener. Agents de la comissaria de Mataró, de l’UCSE i del Grup Especial d’Intervenció (GEI) es van desplegar a la zona on s’havia de fer el pagament del rescat. Quan van veure que arribava un cotxe a l’interior del qual hi havia un dels segrestadors i la víctima, els policies van actuar ràpidament i van poder alliberar el segrestat i detenir la persona que el custodiava.

Un cop alliberada la víctima, els Mossos van continuar amb la recerca per tal d’esclarir els fets i poder identificar i localitzar la totalitat dels autors del segrest. Les indagacions van determinar que els segrestadors havien abordat la víctima el dijous 24 de gener al portal del seu domicili, a Mataró, el van colpejar i, un cop ja el tenien atordit, se’l van endur per la força en un vehicle fins a un pis on el van retenir posteriorment.

Un cop allà la víctima va estar privat de llibertat, custodiat per un dels autors en tot moment, amenaçat i colpejat en diverses ocasions. Els seus raptors només deixaven que es comuniqués amb la família per demanar la quantitat de 13.000 euros el més aviat possible.

Els investigadors van concloure que quatre homes havien participat en el segrest i van poder ubicar el domicili on havia estat retinguda la víctima. El Jutjat de guàrdia de Mataró va ordenar l’entrada a l’esmentat domicili a la recerca de proves i dels altres implicats.

En el marc d’aquesta investigació, el dia 1 de febrer es va detenir un segon implicat, que es creu que era el líder del grup. El dia 2 de febrer va passar a disposició judicial i el jutge va ordenar el seu ingrés a presó provisional.

El primer detingut, l’home que custodiava la víctima en el moment que s’havia de fer l’intercanvi, va ser posat a disposició judicial el dia 28 de gener i va quedar en llibertat amb càrrecs.

El dia 15 de febrer es va activar un segon operatiu policial que va permetre detenir els altres dos membres del grup a Mataró, que van passar a disposició judicial aquest dissabte. El jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona