Societat

El menor investigat pels aldarulls del 6-D a Girona nega haver llançat pedres contra els Mossos

Se l’investiga pels delictes de desordres públics i atemptat contra agents de l’autoritat

El menor investigat pels aldarulls del 6-D a Girona ha negat davant la fiscalia haver llançat pedres contra els Mossos d’Esquadra que blindaven l’accés a la plaça U d’Octubre. Al jove, que té 17 anys, se l’investiga pels delictes de desordres públics i atemptat contra agents de l’autoritat. Els Mossos d’Esquadra el van identificar durant la protesta convocada contra l’acte organitzat per Vox i la plataforma Borbonia. El menor, que només ha respost les preguntes que li ha fet la seva advocada, ha assegurat que el 6 de desembre estava exercint el seu dret a protesta i també ha dit que en cap moment va saltar-se el cordó policial. La seva advocada, Montse Vinyets, espera que la fiscalia acabi arxivant el cas.

La fiscalia de menors ha citat a declarar el jove arran de l’atestat que li van enviar els Mossos d’Esquadra. A l’escrit, la policia assegurava que el noi, que té 17 anys, havia llançat pedres contra els agents durant els aldarulls que hi va haver el 6-D a la plaça U d’Octubre de Girona.

Aquell dia, els Mossos d’Esquadra van carregar dues vegades contra grups d’antifeixistes que intentaven impedir un acte a favor de la Constitució. L’havien convocat Vox i la plataforma Borbonia, i comptava amb el suport del PP i Plataforma per Catalunya (PxC).

Durant els enfrontaments contra l’acte unionista, una trentena de manifestants i onze agents van resultar ferits. A més, els Mossos d’Esquadra també van fer un detingut, a qui es van endur a comissaria i que poc després va quedar en llibertat provisional.

Al jove menor d’edat, la policia el va identificar durant els continus moments de tensió que es van viure en un dels laterals de la plaça. A l’atestat, els agents hi van fer constar que aquest jove –que anava amb passamuntanyes i motxilla- havia llançat pedres contra el cordó policial.

Arran d’això, la fiscalia de menors l’ha citat a declarar aquest matí, com a investigat per desordres públics i atemptat contra agents de l’autoritat. Una vintena de persones, convocades per la Plataforma Antifeixista Gironina, s’han concentrat davant del Palau de Justícia per donar suport al jove investigat.

La policia ha desplegat fins a cinc furgones dens antiavalots davant l’edifici judicial. Durant la concentració –que s’ha fet sense incidents- els antifeixistes han llegit un manifest de suport al menor, on criticaven que els els Mossos i el Govern haguessin “protegit un partit amb interessos xenòfobs i masclistes” aquell 6-D.

“Dret de protesta”

Durant la seva declaració a la fiscalia de menors, el jove només ha respost les preguntes de la seva advocada, Montse Vinyets. Segons ha explicat ella a la sortida, el noi ha admès que el 6-D estava a la plaça U d’Octubre “exercint el seu dret a protesta i manifestació”. Però ha negat haver-se saltat el cordó policial en cap moment i tampoc haver llançat pedres contra els Mossos d’Esquadra.

Ara, després de la seva declaració, la fiscalia de menors haurà de decidir si tira endavant el cas –i per tant, s’arriba a judici- o, per contra, arxiva la causa contra el jove. Vinyets confia que la fiscalia acabi sobreseient el cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia