Societat

L’entrada sud de Girona preocupa els ens veïnals de la zona

Les entitats de Sant Pau i Sant Narcís demanen una reunió urgent per “manca d’informació” i no veuen un projecte global

Les associacions de veïns de la zona sud de Girona –Sant Narcís Sud, Sant Narcís i Sant Pau– s’han unit per demanar al consistori una reunió urgent sobre l’entrada sud de la ciutat. “Estem molt preocupades per les obres que ja s’han iniciat a diferents punts de la carretera Barcelona”, expliquen les tres entitats en un escrit adreçat a l’alcaldessa, Marta Madrenas, que van entrar el 20 de febrer al registre municipal. En el document, demanen una “reunió informativa urgent” amb l’alcaldia i les regidories afectades, ja que asseguren que fins ara se’ls ha donat “una informació insuficient, parcial i escapçada”. Així, expliquen que els veïns han començat a patir els efectes de les obres “sense tenir informació sobre el projecte complet, ni sobre quins objectius per a la zona s’ha marcat el consistori, ni tampoc quins plans té previstos per contrarestar les afectacions de mobilitat”, ja que recorden que és una zona amb molt trànsit. A banda de considerar que “manca un projecte global per a la zona”, les associacions també critiquen que, al seu parer, l’Ajuntament prioritzi “el sector privat per sobre del públic”. En aquest sentit, opinen que “no és casualitat” que la Clínica Girona i l’Hipercor hagin començat les obres “sense tenir clar ni com ni quan es portarà a terme la urbanització de tota la zona ubicada entre aquests dos punts privats, on per exemple van equipaments tan rellevants com un institut”.

Comunicació entre barris

Les associacions de veïns de Sant Pau i Sant Narcís també aprofiten l’escrit per recordar que “tampoc s’ha atès en cap moment” les peticions d’aquests dos barris per millorar les comunicacions en perpendicular a la carretera Barcelona, i recuperar els passos que, històricament, havien unit les zones de Sant Narcís i Sant Pau. Subratllen que es tracta d’unes comunicacions “especialment rellevants i necessàries” amb vista als futurs equipaments de la zona, sobretot l’institut Ermessenda.

LA FRASE

Manca un projecte global per a la zona, que prioritzi les necessitats de la ciutadania als interessos privats
Escrit dels ens veïnals de Sant Narcís i Sant Pau per a l’alcaldessa

LA DATA

20.02.19
és el dia
que les entitats veïnals de Sant Pau i Sant Narcís van entrar l’escrit al registre de l’Ajuntament de Girona.

Amoïnats per l’amiant

Les associacions veïnals es mostraven també preocupades perquè s’havien començat les obres sense tenir el resultat de les prospeccions sobre la possible presència d’amiant. L’Ajuntament justament acaba de fer-lo públic fa pocs dies i la conclusió és que a la zona de l’entrada sud no hi ha presència d’aquest material tòxic. Tot i això, el consistori va explicar que hi ha un protocol especial que afecta tots els treballs que es facin a tot l’eix viari i que per això dins de les obres d’El Corte Inglés s’hauran de fer també les anàlisis d’amiant per si de cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia