Educació

Educació

La fira que orienta estudiants

Més de 100 assessors ajuden els joves que acudeixen al Saló de l’Ensenyament

La 30a edició presenta 13 graus universitaris nous

La presència de l’exèrcit motiva una protesta de Desmilitaritzem l’Educació

N’hi havia que ho tenien clar, com l’Alba, la Júlia i la Paula, alumnes de tercer i quart d’ESO que buscaven informació sobre l’oferta de les diferents universitats per estudiar medicina i química. I d’altres com el Simón, que cursa primer de batxillerat tecnològic, veu el seu futur en alguna enginyeria però anava ahir al Saló de l’Ensenyament “amb la ment oberta”. Tots ells es mostraven satisfets de la seva visita al saló, que enguany compleix 30 anys com a aparador de l’àmplia oferta formativa postobligatòria i que ha reforçat el paper orientador amb la presència de més psicòlegs, pedagogs i psicopedagogs per guiar els 86.000 visitants previstos, principalment alumnes d’ESO i batxillerat.

El saló, inaugurat ahir i obert fins diumenge a la Fira de Montjuïc, disposa de 200 expositors que donaran a conèixer estudis universitaris, d’FP i idiomes, entre altres, amb propostes que van dels graus més clàssics a novetats com ara el grau de paisatgisme que presenta la UPC, el d’estudis del món actual de la UAB, el d’arts digitals de La Salle-URL i el de bioinformàtica, pioner a l’Estat i que organitzen conjuntament la UB, la UPC, la UPF i la UAB.

El saló es complementarà amb Futura, el Saló dels Màsters i Postgraus, que es farà demà i dissabte amb 60 expositors, i el Saló de l’Ocupació Juvenil, que donarà assessorament als joves d’entre 16 i 35 anys perquè coneguin els principals sectors amb ofertes laborals.

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, i la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, van inaugurar ahir el Saló de l’Ensenyament posant l’accent en l’increment del nombre d’informadors i orientadors –l’estand del Departament d’Educació disposa d’un centenar de professionals– i de l’oferta formativa, amb 13 graus universitaris nous. Bargalló va explicar que el saló està “enfocat a l’educació, formació, coneixement, habilitats i el que els joves necessiten per enfrontar-se a la vida”. El departament que presideix “ha potenciat les famílies de formació professional amb més demanda”, hi va afegir Bargalló, com ara les de fusta, moble i suro, la robòtica i la programació informàtica. Chacón, al seu torn, va apostar per “més flexibilitat, autonomia i transversalitat del disseny i execució dels graus universitaris”, i va negar que la gran oferta existent “sigui un obstacle per als estudiants”.

Un any més, al saló hi ha un estand dedicat a atreure joves a l’exèrcit, cosa que va motivar la protesta d’una vintena de membres de la plataforma Desmilitaritzem l’Educació, que té el suport de 100 entitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges