Societat

societat

Detenen el cunyat de Barberà pel cobrament de comissions

Agents de la unitat central operativa (UCO) de la Guàrdia Civil van detenir ahir José María Corbín, l’advocat i cunyat de l’exalcaldessa de València Rita Barberà –morta el 2016–,per haver cobrat, suposadament, comissions a empresaris que resultaven adjudicataris d’obra pública a la capital valenciana.

Segons van explicar a Efe, l’operació en la qual van detenir Corbín, que consta d’altres detencions i escorcolls, se centra en el suposat pagament d’aquestes comissions. Així, els agents de la UCO van escorcollar el despatx de l’advocat i una desena d’empreses implicades en aquesta presumpta trama de corrupció.

Els agents ja analitzen les factures dels empresaris que haurien participat en el pagament d’aquestes comissions a Corbín, i investiguen si en la trama hi ha més implicats. Corbín exercia d’advocat de l’exsecretària del grup popular a l’Ajuntament de València Mari Carmen García-Fuster, processada en el marc d’una investigació per blanqueig de capitals i delicte electoral.

El delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Fulgencio, va confirmar que l’operació es va desplegar arran d’unes “denúncies que va rebre la fiscalia anticorrupció i es va ordenar a la unitat de crim organitzat de la Guàrdia Civil que detingués diverses persones i fes diversos escorcolls, tant en algun despatx d’advocats com en altres seus”.

La primera tinenta d’alcalde de València, Sandra Gómez (PSPV-PSOE), va manifestar que l’operació respon a “un nou cas de saqueig de les arques públiques” del PP, a qui va acusar de representar “el pitjor passat” de València.

El jutjat d’instrucció número 13 de València és l’encarregat de coordinar l’operació que la UCO va desenvolupar ahir i que inclou escorcolls i detencions, segons va informar el TSJ de la Comunitat Valenciana, i l’operació va ser declarada secreta i en fase d’explotació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia