Societat

Centenars de persones reivindiquen amb una “besada” col·lectiva a Madrid que el seu amor “no es cura”

Els participants protesten contra les teràpies de “conversió” dirigides a persones LGTBI+ que ha acollit el bisbat d’Alcalá de Henares

Els convocants reclamen que es compleixi la Llei contra la LGTBifòbia

Un centenar de persones s’ha concentrat aquest dissabte en una cèntrica plaça de Madrid per besar-se en protesta per les teràpies d’“aversió i conversió” dirigides a persones LGTBI+ que ha estat acollint el Bisbat d’Alcalá d’Henares i reivindicar que el seu amor “no es cura”.

Convocada per l’associació Kifkif i altres col·lectius LGTBI de la ciutat, entre els quals Cogam, parelles de tot tipus d’orientació sexual han participat a la “besada” per mostrar el seu amor i el seu rebuig a aquestes pseudoteràpies que s’imparteixen en el Centre d’Orientació Familiar Regina Familiae, un servei que pertany a la diòcesi d’Alcalá d’Henares i que busca “guarir” l’homosexualitat.

Els convocants han exigit que es compleixi la Llei de Protecció Integral contra la LGTBifòbia i la Discriminació per Orientació i identitat Sexual de la Comunitat de Madrid, que contempla sancions molt greus per promocionar o realitzar teràpies “d’aversió o conversió” amb la finalitat de modificar l’orientació sexual o identitat de gènere d’una persona. La normativa autonòmica recull que per a la comissió d’aquesta infracció serà “irrellevant” el consentiment prestat per la persona sotmesa a tals teràpies.

Els diputats de l’Assemblea de Madrid Eduardo Fernández Rubiño (Podem) i Carla Antonelli (PSOE) i la portaveu socialista a l’Ajuntament de la capital, Puri Causapié, han assistit a la concentració, on moltes persones han fet onejar banderes amb l’arc de sant martí i han cantat consignes com “Al Bisbat el volem fora” i cançons com “Bon this way”, de Lady Gaga.

El Bisbat d’Alcalá d’Henares ha negat que imparteixi cursos per curar l’homosexualitat, com va publicar el digital eldiario.es, però ha matixat que “no renuncia a acollir i acompanyar a les persones que lliurement ho sol·liciten” de forma “integral, pastoral i espiritual”.

La Comunitat de Madrid investigarà aquests cursos arran de dues denúncies registrades per Fernández Rubiño i per l’associació Arcópoli.

L’organització de consumidors Facua i el Col·lectiu LGTB+ de Madrid Cogam també han presentat denúncies davant la Conselleria de Polítiques Socials i Família de la Comunitat de Madrid per exigir l’obertura d’un expedient sancionador tant a la suposada terapeuta com a la institució promotora dels cursos, el Bisbat d’Alcalá d’Henares.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia